bezár
 

art&design

2011. 08. 30.
Kézzel látók
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kézzel látók címmel tapintható tárlat, valamint a vakok és gyengénlátók mindennapi életét bemutató interaktív program várja az érdeklődőket péntektől az Árkád Budapest Bevásárlóközpontban.
A "sötét bolt" bejárásakor bárki megtapasztalhatja a látás hiányát egy olyan mindennapi helyzetben, mint a bevásárlás. A teljesen sötét üzletben vak és gyengénlátó vezetők segítenek az ép látású látogatóknak helyt állni a számukra teljesen új szituációban.

A látogatók megismerkedhetnek a látássérültek mindennapi életvitelét támogató segédeszközökkel, és végigjárhatják Gyüre László képzőművész élénk színekkel festett, ugyanakkor különféle textúrákban gazdag, tapintható tárlatát is - közölte Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) elnöke az MTI-vel.

A szeptember 12-ig látogatható interaktív kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturális akadálymentesítésben rejlő lehetőségekre.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján, pénteken látássérült művészek lépnek fel. A VIII. Kézzel látók program a VGYKE közreműködésével jött létre, fővédnökségét Tarlós István, Budapest főpolgármestere vállalta.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Lebegő identitás Lebegő identitás
Háttérbeszélgetés Pilinger Erzsébettel, a budapesti Knoll Galéria vezetőjével, a galéria és az alkotók viszonyáról, művészek és közönség közti közvetítésről
art&design

Lecsendesült figyelem Lecsendesült figyelem
Interjú Nemes Csabával külföldi sikerekről, a magyar művészetre irányuló nemzetközi érdeklődésről, illetve az azt befolyásoló tényezőkről
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
art&design

Arcátlan Arcátlan
Klímariadó! - 19. ARC Közérzeti Kiállítás

Más művészeti ágakról

színház

A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége A kritikus lét elviselhetetlen könnyűsége
Ön/kritikusan a kritikáról beszélgetés a Három Hollóban 2020. január 14-én
(Utóhang egy kerekasztal-beszélgetéshez)
Händel oratóriuma az Erkel Színházban, először az Opera műsorán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés