bezár
 

art&design

2011. 08. 30.
Kézzel látók
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kézzel látók címmel tapintható tárlat, valamint a vakok és gyengénlátók mindennapi életét bemutató interaktív program várja az érdeklődőket péntektől az Árkád Budapest Bevásárlóközpontban.
A "sötét bolt" bejárásakor bárki megtapasztalhatja a látás hiányát egy olyan mindennapi helyzetben, mint a bevásárlás. A teljesen sötét üzletben vak és gyengénlátó vezetők segítenek az ép látású látogatóknak helyt állni a számukra teljesen új szituációban.

A látogatók megismerkedhetnek a látássérültek mindennapi életvitelét támogató segédeszközökkel, és végigjárhatják Gyüre László képzőművész élénk színekkel festett, ugyanakkor különféle textúrákban gazdag, tapintható tárlatát is - közölte Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) elnöke az MTI-vel.

A szeptember 12-ig látogatható interaktív kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturális akadálymentesítésben rejlő lehetőségekre.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján, pénteken látássérült művészek lépnek fel. A VIII. Kézzel látók program a VGYKE közreműködésével jött létre, fővédnökségét Tarlós István, Budapest főpolgármestere vállalta.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Szörnyek, emberi ruhában Szörnyek, emberi ruhában
A Bestiárium című kiállításról a Rugógyár Galériában
art&design

Védtelen belsőnk humoreszkjei Védtelen belsőnk humoreszkjei
Fensterblick - Michael Fanta és Király Gábor kiállítása az Osztrák Kulturális Fórumban
Interjú Tero Kuitunen tervezővel, a Wild at Heart című kiállítás kurátorával
art&design

Velünk élő hagyományok Velünk élő hagyományok
Korniss Péter Változások című kiállítása Kolozsváron

Más művészeti ágakról

Harag Anita: Évszakhoz képest hűvösebb, Magvető, 2019.
Bíró Zsófia: A macska mondja meg! BOOOK Kiadó, 2019
irodalom

Feloldódni a performanszban Feloldódni a performanszban
Terítéken Erdély Miklós


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés