bezár
 

art&design

2011. 08. 30.
Kézzel látók
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kézzel látók címmel tapintható tárlat, valamint a vakok és gyengénlátók mindennapi életét bemutató interaktív program várja az érdeklődőket péntektől az Árkád Budapest Bevásárlóközpontban.
A "sötét bolt" bejárásakor bárki megtapasztalhatja a látás hiányát egy olyan mindennapi helyzetben, mint a bevásárlás. A teljesen sötét üzletben vak és gyengénlátó vezetők segítenek az ép látású látogatóknak helyt állni a számukra teljesen új szituációban.

A látogatók megismerkedhetnek a látássérültek mindennapi életvitelét támogató segédeszközökkel, és végigjárhatják Gyüre László képzőművész élénk színekkel festett, ugyanakkor különféle textúrákban gazdag, tapintható tárlatát is - közölte Fodor Ágnes, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) elnöke az MTI-vel.

A szeptember 12-ig látogatható interaktív kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a kulturális akadálymentesítésben rejlő lehetőségekre.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján, pénteken látássérült művészek lépnek fel. A VIII. Kézzel látók program a VGYKE közreműködésével jött létre, fővédnökségét Tarlós István, Budapest főpolgármestere vállalta.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje Egy festmény keretére, avagy a varázsló kertje
Slavko Matković: Kerék, a Bosch+Bosch csoport festője*
art&design

Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont Sziszifuszi munka, avagy a vonal a biztos pont
Pólya Zsombor Vonalkázás című munkájáról
Serge Bloch - Davide Cali: Moi, j’attends / I Can’t Wait / Alig várom
A Phaeton tündöklése és bukása

Más művészeti ágakról

színház

Találkozás a szabadsággal Találkozás a szabadsággal
A szökés a Vígszínházban – egy téma továbbélésének lehetőségei
Taika Waititi: Jojo nyuszi
Két Bohémélet rendezés az Operában
Tom Hooper: Macskák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés