bezár
 

art&design

2012. 05. 07.
Köztes Átmenetek: drogprevenciós kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Köztes Átmenetek című interaktív drogprevenciós kiállítás május 14-től újra látható Budapesten, a tárlat a változó drogfogyasztási szokásokat és szertípusokat mutatja be.
Az évről évre megújuló vándortárlat 2001 óta tartja feladatának, hogy bemutassa a rapid módon változó magyarországi drogfogyasztási szokásokat, a dizájner drogok, a legális és a mára már klasszikusnak nevezhető illegális szerek, a heroin, a speed, az LSD és a marihuána hatását - közölték a szervezők.

A vizualitásra épülő program fotóalbumokkal, interjúkkal, tárgyakkal, filmekkel, hanganyagokkal, bizarr fényeffektusokkal és egy óriási kaleidoszkóppal teszi érzékletesebbé az élmény befogadását, amelyre a szervezők elsősorban középiskolás csoportokat várnak.

A több mint tíz éve működő programot eddig 80 helyszínen mutatták be. A Köztes Átmenetek programja 2004-2008 között a nemzetközi prevenciós színtéren is megjelent, litván, olasz, német szakembereket tanítottak meg a kiállítás módszerére.

A programot eddig közel 150 ezren látták a kistérségtől a nagyvárosig. A vándoroltatható technikának köszönhetően az installáció Erdélybe is többször eljutott.

A tárlat ingyenesen látogatható 8 és 14 óra között minden nap a II. kerület, Fekete Sas utca 3-ban. A másfél órás tárlatvezetést szakemberek, pszichológusok, addiktológusok végzik.

Tárlatvezetésre jelentkezni a koztesatmenetek@gmail.com címen lehet.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

art&design

Ami általános, ami emberi Ami általános, ami emberi
Interjú Ember Sárival lehetséges megközelítésekről, utazásokról, önazonosságról, piaccal való megbékélésről
Kőteleky Aywee munkáját a világ legjobbjai között tartják számon
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
art&design

A glóbusz kibillentése A glóbusz kibillentése
The Great Globe - Csoportos kiállítás az aqb Project Space-ben

Más művészeti ágakról

Frédéric Tellier: A tűzön át
Interjú Néder Panni színházrendezővel a személyességről, intimitásról, Berlinről, autobiografikus színházról
Ozone Mama, Asphalt Horsmen, Peter Kovary & The Royal Rebels, BNT, 2019. 08. 22.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés