bezár
 

art&design

2012. 05. 08.
Francia színház a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Francia színház érkezik Budapestre: Philippe Quesne és a Vivarium Studio pénteken és szombaton lép fel Big Bang című előadásával a Trafó Kortárs Művészetek Házában.
A pénteki előadás után Tompa Andrea színikritikus beszélget az alkotókkal - áll a Trafó MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Avignonban is sikereket arató, sajátos látványvilágú produkciókat létrehozó Philippe Quesne a francia színház egyik legizgalmasabb alakja. Big Bang című előadásában a Trafó színpadát két estén át víz fogja borítani, de a speciális látványvilág mellett okos humor és különleges színházi nyelv is jellemzi a produkciót.

"Ismét előkerülnek a parókák és szkafanderek, lesz itt zene, humor és egy magával ragadó evolúciós mese a planktonoktól a posztmodernig, miközben füstben és vízben úszik a teljes színpad" - olvasható az ajánlóban.

A produkció a Trafó Sőtmitöbb elnevezésű sorozata keretében érkezik Budapestre. Mint írják, ezzel az előadással a nemzetközi színházi világ egyik legfontosabb újítóját mutatják be ismét a magyarországi közönségnek, hiszen a csapat 2010-ben már járt Budapesten A sárkányok melankóliája című produkcióval.

Philippe Quesne 2003-ban alapította Vivarium Studio nevű társulatát, színészek, képzőművészek, táncosok, zenészek részvételével. Most érkező produkciójuk, a Big Bang olyan előadás, amelyben a résztvevők mindent megtesznek, hogy felrúgják a színházi hagyományokat, hogy a valóság és mű közötti átjárhatóságot megteremtsék.

Képsorozat, amelyben egy kis csapatnyi túlélő az ősrobbanás után egy szigetre menekül és újraírja a történelmet kellemes jelenetekkel.

Evolúciós elmélet röviden: zenés jelenetek, abszurd történetek, óriási díszletek.

"Sok időt töltünk együtt, kiállításokra járunk, filmeket nézünk, zenét hallgatunk… Többen a színpadtér kialakításában is részt vesznek. A próbák értelme éppen abban van, hogy csomó mindent kipróbálhatunk. Elég vegyes alapanyagokból dolgozunk: az irodalom, a társadalomtudományok, a képzőművészet, a film, a képregény mind-mind jelen van a munkáinkban.

Az előadás pedig apró jelzésekből, utalásokból, a színészek gesztusjegyeiből és szóhasználatából alakul azzá, ami. A kompozíciót az ötletek és az egymásra hatások határozzák meg. A történet pedig időközben szépen lassan kialakul" - idézik Philippe Quesne szavait az előadás ismertetőjében.

A Jérome Bel januári fellépésével indult, Sőtmitöbb elnevezésű sorozatban a műfaji határokat átlépő, beskatulyázhatatlan, új nézőpontot kínáló, elgondolkodtató és sok szempontból aktuális előadásokat mutat be a Trafó.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

gyerek

Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák
Július 9-én érkezik a mozikba a népszerű sorozat legújabb része
színház

Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád Karantén-Szentivánéj: korlátozott pezsgés és szerepkavalkád
Shakespeare Szentivánéji álma a londoni Bridge Theatre előadásában és a National Theatre közvetítésében
Milan Kundera A lét elviselhetetlen könnyűsége
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés