bezár
 

art&design

2013. 03. 04.
A Flash Art új köpönyegbe bújt!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világviszonylatban piacvezető Flash Art megújult formában kezdte az évet. A nemzetközi szaklap milánói főhadiszállásán döntöttek az arculat lecseréléséről.
Jó pár évtized után a Flash Art International búcsút intett a kövér Times karaktereknek, jött helyette egy angolszászra szabott, elegánsan időtlen laptükör. A magyar magazin pedig – az új grafikus, Juhász Márton közreműködésével – elkészítette saját változatát. Megőrizte a magazinos alapkaraktert, de a tördelés szellősebb lett.

Az új dizájnhoz friss tartalommal készülnek a szerkesztők. Mindenekelőtt a hűvös ipari objektjeiről ismert brit nagymenő, Liam Gillick mondja el sarkos véleményét művészetről és életről. A nonfiguratív vonalnál maradva, készítettek még két interjút: az egyiket a geometrikus absztrakt hazai nagymesterével, Bak Imrével, a másikat pedig a félig elfeledett monokróm iskola egyik különcével, Erdélyi Gáborral. Portrét rajzoltak a középgeneráció tudós lelkületű perfekcionistájáról, Albert Ádámról és a legeslegfiatalabb festőnemzedék egyik nagy ígéretéről, Karsai Dánielről.

Keletről ezúttal a bizarr indiai sztárművésznő, Bháratí Khair a lap vendége, valamint a kínai kortárs művészetet divatba hozó legendás svájci műgyűjtő, Uli Sigg. De felkeresték a lap munkatársai a frissen nyílt magyar galériákat, elemezték a műtermi stratégiákat, és kibeszélték a legfrissebb trendcélpont, a szabadkézi rajz lehetőségeit is.

Hírek és kritikák Babos Zsilitől Birkás Ákosig, a Tate-ben parádézó Ujj Zsuzsitól a lagúnák közé készülő Asztalos Zsoltig. A címlapon pedig éppen a Velencei Biennáléra hivatalos Asztalos egyik bombája látható.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Apokrif jelenlét Apokrif jelenlét
Tillmann Ármin megnyitó szövege Minyó Szert Károly kiállításához
art&design

Művészek a járvány idején#1 Művészek a járvány idején#1
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Színlelt archeológia Színlelt archeológia
Daniel Arsham munkássága

Más művészeti ágakról

A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
színház

ínház a oronav özepén (2) ínház a oronav özepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
színház

A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya A Díva, a Herceg és a Tenkes kapitánya
Színházról a karanténban: Az OSZMI három podcast-beszélgetéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés