bezár
 

irodalom

2014. 04. 04.
Madách-köteteket fogadtak örökbe Salgótarjánban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első és második kiadású Madách-köteteket állított ki és fogadtatott örökbe olvasóival a Balassi Bálint Megyei Könyvtár pénteken. A huszonnyolc értékes könyvet december 31-ig, a Madách-emlékév végéig tekinthetik meg és fogadhatják örökbe a látogatók – közölte az MTI-vel pénteken az intézmény igazgatója.
Molnár Éva elmondta: a Madách-emlékév keretében rendezett kiállításukkal Madách Imre műveinek az olvasására szeretnék ösztönözni a könyvtárlátogatókat. A tárlaton látható egyebek közt az 1884-es, az Atheneum Nyomda által kiadott Az ember tragédiája, illetve a műnek az aranybetűkkel díszített, valamint a Zichy Mihály grafikáival illusztrált kiadása is.

Az igazgató hozzátette, hogy egy-egy könyvet többen is örökbe fogadhatnak, az aktusról mindenki emléklapot kap, az örökbefogadók nevét pedig mindegyik kötetben listán őrzik majd. A könyvtárigazgató közölte továbbá, hogy májusban Az ember tragédiája színeit fizikailag is megjelenítik a könyvtárban, az olvasóterem egy-egy sarkában nem csupán az adott fejezetet, hanem az adott városhoz tartozó irodalmi, kulturális emlékeket is bemutatják, a kiállítást pedig különböző műtárgyakkal színesítik.

Szólt arról is, hogy a könyvtár által kiadott Palócföld folyóirat az év során különszámmal tiszteleg Madách Imre előtt, a periodikában a szerző által ihletett kortárs művek lesznek olvashatók. A tárlatnyitóra Az ember tragédiájának harmadik kiadásával érkezett a város polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda, aki egy korábbi kiadást örökbe is fogadott.
 
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hogy érvényes maradjon Hogy érvényes maradjon
Tóth Réka Ágnes volt a Kötetlenül sorozat nyolcadik vendége
irodalom

A kígyó nyelve A kígyó nyelve
Helyzetjel
irodalom

Égbolt-variációk Égbolt-variációk
Nagy Márta Júlia: Elígért lány, Jelenkor Kiadó, Budapest, 2021.
irodalom

Idegen hangzású nevek és préselt vadvirágok Idegen hangzású nevek és préselt vadvirágok
Kiss Dávid volt a Kötetlenül sorozat utolsó vendége idén

Más művészeti ágakról

art&design

Táncház, vendégmunkás, indián Táncház, vendégmunkás, indián
Interjú Korniss Péterrel külföldi kiállításokról, sikerekről, változó világunkról és a magyar fotográfia nemzetközi megítéléséről
film

Óda a merengő ifjúsághoz Óda a merengő ifjúsághoz
Joachim Trier: A világ legrosszabb embere
8. Budapest International Documentary Festival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés