bezár
 

film

2020. 08. 27.
16. Busho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
2020. szeptember 1 - 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
16. Busho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál Szeptember első hetében 16. alkalommal kerül megrendezésre a BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, amelyen az idei bizonytalan viszonyok ellenére rengeteg programmal várják majd a közönséget. Kicsit átszervezték a helyszíneket, mert a versenyprogramok központi helyszíne ugyan továbbra is a Puskin mozi lesz, az esti ismétlő vetítéseké pedig az Art+ Cinema, de a keddi megnyitó és a szombati díjkiosztó ezúttal az Olasz Kultúrintézetben kerül megrendezésre, ahol hét közben a házigazda olasz est mellett portugál és skót filmbemutatókkal is várják majd a közönséget.

A fesztivál továbbra is a jól bevált menetrendet követve, azaz a kedd esti megnyitót követően 3 nap leforgása alatt 15 egyórás blokkba szerkesztve nyújtja át az érdeklődőknek a versenyprogramot, de természetesen lesznek magyar és nemzetközi panoráma vetítések, egyéb fesztivál és workshop bemutatók valamint koncertek a szombat esti díjkiosztót megelőzően.

Idén tavasszal ismét egy öttagú előzsűri nézte a mintegy ezer benevezett rövidfilmet, melyből végül 66 rövidfilm került a versenybe 23 országból, 45 fikciós, 16 animációs és 5 kísérleti alkotás. Az Orosz Annaida, Böjte Ágnes, Galambos Levente, Rimóczi László, Török Éva összetételű válogató csapat véleményét az egyik idei újonc, azaz Évi szavaival foglaljuk össze: „A BuSho előzsűrizés az utóbbi idők egyik legintenzívebb és legfontosabb filmes tapasztalata volt számomra. Lássuk be, épeszű ember nem feltétlenül néz meg néhány héten belül több 100 órányi rövidfilmet, de ez a lehetőség, hogy ráláthattam, hogy mi zajlik a rövidfilmes világban, és még határozott véleményt is kellett formálnom minden egyes alkotásról, nem csak a leghasznosabb karanténprogram volt, amit ki lehetett számomra találni, de páratlanul maradandó élményt is nyújtott.”

BUSHO

A nemzetközi mezőnyben hazai pályán versenyző magyar alkotások között ismét több visszatérő versenyzőt találunk, mint Szabó Simon, Szeleczki Rozália vagy Gyimesi Anna, de még a külföldiek között is vannak olyan alkotók, akik korábban már jártak nálunk, Florian Grolig vagy épp Josef Brandl, akik más versenyfilmes alkotók mellett jelezték részvételi szándékukat. Ismét lesz magyar panoráma nap, melyen a versenybe nem jutott valamennyi magyar alkotást levetítik az érdeklődőknek, és amelyre érdemes lesz kiváltani az ingyenes belépőt a díjkiosztót megelőző szombati nap reggel 10 órától a Puskin mozi Amarcord termébe.

Nemzetközi kavalkád lesz tehát szeptember elején Budapesten és a következő héten a Soproni Búgócsigában. Mindenki vésse be a noteszébe, hogy szeptember 1., amikor tehát 16. alkalommal nyitja meg kapuit a közelmúltban az Európai Fesztivál Szövetség által díjazott BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál! Részletes program és további információk a fesztivál előtti napokban, addig pedig szép nyarat és jó vakációzást.

Versenyfilmek: https://busho.hu/hu/program/versenyfilmek-2/busho-versenyprogram-2020-1

spot: https://www.youtube.com/watch?v=ShqNhLP4j4g&feature=youtu.be

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Zed Nelson The Street című filmje kapcsán
film

Berlinale – sztárok nélkül
Se sztárok se közönség, így kezdődik a Berlinale
Pálfi György filmrendezővel a filmkészítés kollektív alkotói mechanizmusairól, fordulatokról, szenvedélyről és rendszeren kívüliségről

Más művészeti ágakról

építészet

A fényűzés rabjai A fényűzés rabjai
Visszatekintés a Cristóbal Balenciaga Museoa történetére az épület megnyitásának 10. évfordulója alkalmából
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan
Artus, Kapcsolótér – Bodóczky István: „Játsszuk azt, hogy meghaltunk”
gyerek

13 Pagony könyv az évtized legjobb gyerekkönyvei között!
A zsűri szavazatai alapján a Boszorkánycica az évtized gyerekkönyve!
színház

Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell Vers – színház – film 3.: Finálé, ahogy kell
A Szavalóverseny 3. része a Katona K:ortárs-sorozatában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés