bezár
 

film

2020. 09. 24.
A kuratórium még a jogi képviselet lehetőségétől is megfosztaná az SZFE-t
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kuratórium még a jogi képviselet lehetőségétől is megfosztaná az SZFE-t Párbeszéd helyett mindössze újabb követeléseket állítanak az egyetem felé. 

Az SzFE közleményét a továbbiakban szó szerint közöljük.

"2020.szeptember 16. napján a Kuratórium – a tárgyalásokra való nyitottságát hangsúlyozva – újabb követelésekkel állt elő, csak a legkirívóbbakat említve:

• elvárja a hallgatóktól az „egyetemfoglalás”, „blokád”, „barikád” kifejezések használatának kiküszöbölését,

• elvárja az Egyetemre kihelyezett molinók eltávolítását, mondván, hogy azok nem szolgálják az oktatást,

• „járványügyi okokból” elvárja, hogy az Egyetemen a hallgatók kizárólag az oktatás tartama alatt tartózkodjanak, és végül

• utasította az Egyetemet, hogy kezdeményezze a jogi képviselőivel kötött szerződés haladéktalan megszüntetését.

Hangsúlyozni sem kell, hogy ez utóbbi lépés bármelyik európai országban ötletként sem merülhetne fel, és semmi mást nem szolgál, mint azt, hogy az Egyetemet meggátolja az egyetemi autonómia védelmében.

Az alábbi linken található hivatkozott dokumentumokkal alátámasztott összefoglalásból is látható, hogy mit tart párbeszédnek a Kuratórium, és mit az Egyetem.

https://szfe.hu/hirek/a-parbeszedrol/

Az Egyetem a maga részéről továbbra sem zárkózik el attól, hogy amennyiben annak intézményi és eljárási garanciáit megkapja, tárgyalásos alapon rendezze a kialakult helyzetet. A teljes egyetemi polgárság elkötelezett ugyanakkor amellett, hogy a tanszabadságot és az egyetemi autonómiát minden rendelkezésére álló jogszerű eszközzel megvédje, és az eddigiek mellett újabb eszközöket is igénybe vegyen."

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nathan Grossman I Am Greta című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Iryna Tsilyk A föld oly kék, mint egy narancs című filmje a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Huseyin Tabak: Gipsy Queen
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
Michelle Marly, Maria Callas, a díva regényéről
art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
Erdős Virág: Hősöm, Magvető kiadó, 2020


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés