bezár
 

zene

2021. 10. 23.
Ifj. Balázs Elemér zongoraestje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ifj. Balázs Elemér zongoraestje A Tehetség kötelez-sorozat részeként Ifj. Balázs Elemér ad zongoraestet november 3-án 19 órai kezdettel a Zeneakadémia Solti Termében – olvasható az intézmény honlapján.

Balázs Elemér zenész családba született, és már tanulmányai megkezdése előtt komponált darabokat. Jelenleg Dráfi Kálmán másodéves hallgatója a Zeneakadémián. 2017-ben elnyerte a Creative Art-díjat, 2018-ban az Országos Zongoraverseny nagydíjasa és különdíjasa lett, 2019-ben Junior Prima Díjat vehetett át. Részt vett Takács-Nagy Gábor és Vásáry Tamás mesterkurzusán. Édesapja felkérésére írt vonószenekari darabjait a Budafoki Dohnányi Zenekar játszotta lemezre Örök szerelem címmel, az album később Fonogram-díjat kapott. Első színházi kísérőzenéje Weöres Sándor Octopus c. darabjához készült, mely 2018/19-ben az évad előadása lett. Szólistaként fellépett többek közt a Zeneakadémián, a Müpában, a Magyar Rádióban, a BMC-ben, Nevers-ben és Párizsban. Debütáló Chopin-lemeze 2021-ben jelenik meg a Fonó gondozásában.

Műsor: Rahmanyinov: c-moll etűd, op. 39/1, Rahmanyinov: a-moll etűd, op. 39/6, Rahmanyinov: esz-moll etűd, op. 39/5, Liszt: Költői és vallásos harmóniák – 8. Miserere, d’après Palestrina, Liszt: Zarándokévek, Második év: Itália – 7. Dante-szonáta. Ezután rövid szünet következik, majd Bartók: 2. rapszódia, BB 96a Balázs Elemér: Pensati Libera, végül Maurice Ravel: Tzigane. Előadók: Schwartz Zoltán (hegedű), Balázs Elemér (zongora).

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőkkel: Dargay Marcell válaszol
Interjú Várjon Dénessel pályakezdésről, mesterekről, kamarazenéről és marketingről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Csepregi György válaszol
Interjú Optimist Prime-mel és Transibittel

Más művészeti ágakról

gyerek

Lépesméz, zseléprint és papírszív Lépesméz, zseléprint és papírszív
Trogmayer Éva és Egervölgyi Lilla Medvemese című első kötetéről
Magyar költők amerikai antológiájának bemutatója
színház

Száz év, egy dráma Száz év, egy dráma
Páros interjú Rák Katival és Czető Bernát Lászlóval
art&design

Boldogság, gyere haza… Boldogság, gyere haza…
Bihari Ágnes Boldog Kft című tárlatáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés