bezár
 

art&design

2022. 01. 06.
ELTE: megújul az esztétika mesterképzés
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
ELTE: megújul az esztétika mesterképzés A kortárs művészeti közeg és szereplőinek megismerésére, valamint gyakorlati tapasztalatok megszerzésére is figyelmet fordít a 2022 őszétől megújuló képzés – írja az ELTE BTK honlapja.

Az új esztétika MA célja, mint olvasható, a változatlanul fennmaradó erős elméleti alapismeretek biztosítása mellett, hogy a hallgatók hangsúlyosabb betekintést nyerjenek a kortárs művészeti élet sokszínű világába, személyesen megismerkedjenek elismert alkotókkal és a különböző művészeti területek fontos szereplőivel, szervezőivel és háttérembereivel, valamint az évek során a gyakorlat terén is kipróbálhassák magukat. A tanszék ezáltal nemcsak a konkrét szakmai orientációt szeretné megkönnyíteni, de igyekszik elősegíteni a mesterszakos tanulmányok utáni sikeres elhelyezkedést is.

Emlékezetes, nemrég a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen megszűnt az esztétika oktatása. Az ELTE oldalán megtalálható a képzés új tanegységlistája is.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Kurultaj, 2022
Interjú Laczkovich Borbála kurátorral és Szigethy Anna képzőművésszel a Godot Katalizátor-díj kapcsán
Neked már megvan a heti Praedád?
art&design

Interjú Házas Nikolettával szellemi pályájáról, párizsi tanulmányairól, a deepfake és az ageizmus kortárs jelenségeiről

Más művészeti ágakról

Az Ahol a folyami rákok énekelnek regényben és filmen
Böszörményi Márton Infected Monstrum című regényének bemutatója az Írók Boltjában (Napkút kiadó, 2022)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés