bezár
 

art&design

2010. 03. 03.
Lakástrend és Design Kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A manga, a film noir, a granny és a showtime elnevezésű trendek jelennek meg a budapesti Műcsarnokban rendezett 13. Lakástrend és Design Kiállításon csütörtöktől vasárnapig.
Az eseményen 30 kiállító vesz részt a legújabb trendekkel, enteriőrökkel - mondta Miltényi Zoltán, a Lakástrend igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Mindent élőben közvetítenek az interneten - tette hozzá. A programok közül kiemelte a szombat este látható Rolling Tones című divatbemutatót, amelyben Lang Szonja, a Werk Akadémia külföldről hazatért divattervező-tanára újszerű módon kapcsolja össze a divatot és az enteriőr stylingot.

Konsanszky Dóra tavaszi kollekciójának megtekintése mellett az Our Fashion online divatmagazin modellversenye és fergeteges partyja várja a közönséget. Akik még nem tudják, hogyan rendezzék be lakásukat, a szombati Rapid Randi programon izgalmas ötleteket kaphatnak.

A trendszigeteken a különféle részterületek találkoznak - mondta Lovas Cecília design szakíró. A mangánál a kimonó selymének fényessége, a pagodaépület elemei köszönnek vissza, azaz a kelet nyugati szemmel. Az ember romantikára, egyebek mellett csipkékre számít a granny szót hallva, a tárlaton azonban kortárs modern értelmezésben, a többi között meghökkentő kárpitok segítségével jelenik meg.

A showtime szigetén élénk, vibráló színek, zöld, sárga, kék plasztikba csomagolt kutyák, kacsák tekinthetők meg. A filmnoir az elhagyott motelok, irodaházak hangulatát idézi meg, a fény és árnyék, beton, üveg és acél felhasználásával.

"A trend másképpen viselkedik ma, mint 10 évvel ezelőtt: egymásba folyik a divat, a dizájn, az enteriőr" - fogalmazott Réz András, a Werk Akadémia művészeti igazgatója. A Werk idén szakmai partnerként vesz részt a kiállításon, a többi között az akadémia tanárai, filmesek és stylistok "rázúdultak" a lakástrend tárlatra - tette hozzá. A kiállítás nem kirakodóvásár, hanem együtt gondolkodás - hangsúlyozta.

A rendezvény eseménysorozatában a madeinhungary szekcióban kapnak kiemelt helyet a magyar formatervezők és iparművészek munkái. Elsősorban belsőépítészeket és bútortervezőket hívtak meg - közölte Szigeti Szilvia iparművész, majd felhívta a figyelmet az ötvösök munkáira is.

A kiállítás helyszínén pénteken a hazai divatszakma képviselői jönnek össze zártkörű találkozóra. A borzongató és bizarr performansz létrehozói Norman Gábor production designer, Kemenesi Tünde művészeti vezető és Lakatos Márk stylist.

A Király utca - Design utca 32 üzlete is csatlakozik a kiállításhoz, így szombaton a Nagymező utca és Deák tér közötti szakaszon hosszabb nyitva tartással, színes programokkal, kedvezményekkel, meglepetésekkel várják a látogatókat, akiket a Fiatal Urbanisták szokatlan virágültető ökoprogramba is bevonják.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről A nemzeti védőfelszerelés körülményeiről
Interjú Molnár Judit Lillával
art&design

Művészek a járvány idején#2 Művészek a járvány idején#2
Interjú Koller Margittal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról
art&design

Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy? Sokan kérdezik tőlem: te mindenhol ott vagy?
Interjú Bence Bettinával, pályakezdő művészetelmélet hallgatóval a tevékenységeiről, és a kortárs képzőművészeti közegről

Más művészeti ágakról

A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
Judd Apatow: Staten Island királya
Interjú Bakos Barbara illusztrátorral, animátorral nemzetközi lehetőségekről, ügynökségi munkáról, gyerekirodalomról
színház

ínház a oronav özepén (2) ínház a oronav özepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés