bezár
 

irodalom

2010. 10. 12.
GRUPPENVERS a Menta Teraszon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
14-én, csütörtök este 20:00 órától GRUPPENVERS: Ayhan Gökhan, Deák Botond, k.kabai lóránt és Kele Fodor Ákos egymásba szövődő költeményeit három ifjú színész, Elizabeth Palzkill, Székely Rozi, Tanev István-Sztyopa adja elő Csuja László vezetésével. Az eseményre a Premier Party keretében kerül sor.
A program keretében bemutatkozik Ayhan Gökhan Fotelapa, Deák Botond Egyszeri tél, k.kabai lóránt klór és Kele Fodor Ákos Textolátria című verseskötete. 

Fotelapa a családi-konfesszionális költészet, az Egyszeri tél a radikális, asszociatív őszinteség vívmányait kiérlelő verselés, a klór (versek valakinek és bárkinek) pedig többek közt a maró, konceptuális-intertextuális gondolatiság letéteményese, míg a Textolátria című kötet egyszerre tartalmaz versképeket, huszonegyedik századi szocio-nyomasztást és éleszti újra Szindbád alakját. 

Ayhan Gökhan (1986) és Kele Fodor Ákos (1983) elsőkötetes költő. Deák Botond (1969) első önálló kötete 1998-ban dD A másnak indult címmel látott napvilágot a Seneca kiadónál, ez a második verseskönyve. k.kabai lóránt (1977) amellett, hogy költő, író, a Műút szerkesztője, vizuális művész, kritikus. Korábbi kötetei:holdfogyatkozás (1994), nem kijárat (2003), hiba nincs (2006)

A Menta Terasz itt található: 1027. Budapest, Margit krt. 14.
Ez a honlapja
Ez a facebook-event
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Ókori mese az elviselhetetlen könnyűségről Ókori mese az elviselhetetlen könnyűségről
Mika Waltari: Szinuhe, Európa Könyvkiadó, 1978
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról
irodalom

Sár-és földszagú, égszínű versek Sár-és földszagú, égszínű versek
Kemenes Henriette: Odú, FISZ, 2020

Más művészeti ágakról

zene

A Filharmónia Magyarország közel 20 online koncertet kínál márciusban
Kínálatukban a Kodály Kórus Debrecen és a Savaria Szimfónikus Zenekar is szerepel
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés