bezár
 

zene

2011. 06. 01.
Depeche Mode relikviák árverésen
Alan Wilder gyűjteménye új gazdá(ka)t keres
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Depeche Mode relikviák árverésen Alan Wilder, a Depeche Mode egykori tagja és - egy remix erejéig újból visszatérő - stúdiómágusa legféltettebb kincseit bocsátja aukcióra idén nyáron. Az Omega Auctions nevével fémjelzett szeptember 3-i árverésen Depeche Mode és Recoil ritkaságok, valamint Alan hangszerparkjának becses darabjai cserélnek gazdát. Egy darabka zene-történelem kerül tehát hamarosan kalapács alá!
Alan Wilder hivatalos honlapján és a különböző közösségi portálokon is olvasható már a nagy hír: a Mester úgy döntött, hogy "megszabadul" a sok éves gyűjtőmunkája eredményeként felhalmozódott Depeche Mode és Recoil memorabiliától. Teszi mindezt egy az egész világon nyomon követhető aukció keretében, melynek katalógusa online lesz elérhető augusztus hónapban.

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/dofptB2aXcU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

És hogy mik is lelhetők majd fel abban a bizonyos aukciós jegyzékben? A klasszikus Depeche Mode albumokon és a hozzájuk kapcsolódó turnékon (Black Celebration, Music For The Masses, World Violation és Devotional) használt hangszerek, arany- és platinalemezek, Alan által hordott bőrruhák, acetát és teszt-nyomott lemezek, artwork-ök, poszterek, turné szuvenírek, és még folytathatnánk a sort...

Az aukcióra bocsátott tárgyak főként az 1982 és 1995 közötti időszakra fókuszálnak - ezekben az években volt ugyanis Alan Wilder a Depeche Mode teljes jogú tagja.

Alan Wilder

Az árusítást az Omega Auctions végzi, az eseményre pedig szeptember 2-án és 3-án kerül sor Manchesterben. Alan Wilder stábja, a Shunt Team egy egész világra kiterjedő rajongó-barát megmozdulást tervez, aminek keretében bemutatják az Alan Wilder - Collected című dokumentumfilmet, mely az aukción szereplő tárgyak történetét hivatott elmesélni, Martin Vladar rendezésében. Lesz még "Kérdezz / Felelek" is Alan-nel, valamint vendég DJ-k és egyéb meglepetések.

Licitálni természetesen nem csak a helyszínen lehet, hanem online is, vagy éppen telefonon.

Minden eladott aukciós tárgy mellé aláírt igazolás jár, mellyel Mr. Wilder az eredetiséget garantálja, valamint az Alan Wilder - Collected DVD ingyen példányát is hazaviheti a szerencsés nyertes.

Bizonyára egy hithű Depeche Mode rajongót sem hagy hidegen ennek a rendkívüli aukciónak a híre, és ha - szűkösebb anyagi keretei miatt - nem is tud mindenki a kalapács alá kerülő tárgyakra licitálni, azért szórakozásnak sem lesz utolsó végigkísérni ezeknek a relikviáknak a sorsát...

További hírek / információk az aukcióval kapcsolatban:

auction.recoil.co.uk/

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés