bezár
 

zene

2011. 06. 01.
VOLT Fesztivál: VOLTfolió-díj és Top 20 Hungarikum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tíz kategóriában adják át július 1-jén a soproni VOLT Fesztiválon a VOLTfolió Kulturális Médiadíjat; az idei rendezvénysorozaton - amely a magyar EU-elnökség hivatalos záróbulija - az is kiderül, a közönség melyik húsz dolgot tartja igazi magyar hungarikumnak.
A kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket elismerő VOLTfolió-díj (szakmai partner az MTI és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) hét év után éled újjá - jelentették be a szervezők a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Idén tévéműsor, televíziós műsorvezető, rádióműsor, rádiós műsorvezető, rádióadó, magazin, újságíró, zenei portál vagy blog, illetve budapesti és vidéki klub kategóriában lehet szavazni június 20-ig a jelöltekre a www.voltfolio.hu oldalon.

A jelöltek listáját zenészek, a zeneiparban dolgozók válogatták össze. A 2001-ben alapított VOLTfolió elsődleges küldetése, hogy évről-évre elismerésben részesítse a kultúra - elsősorban a zene - közvetítéséért a legtöbbet és legjobb színvonalon tevő médiumokat és médiaszemélyiségeket.

A díj kuratóriuma idén különdíjat ad egy rádiós zenei szerkesztőnek, az MTI vezérigazgatója, Belénessy Csaba pedig életműdíjat nyújt majd át, amellyel a kultúra területén végzett munkájáért ismer el valakit.

A szervezők közül a sajtótájékoztatón jelen volt a kuratórium öt tagja: Rákay Philip, a Magyar Televízió intendánsa, aki korábban - 2001 és 2003 között - három alkalommal is megkapta a VOLTfolió-díjat, Fülöp Zoltán és Lowenbein Norbert, a VOLT főszervezői, Szűts László, aki a díjazás kiemelt partnere, a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért elnöke és Liptay Gabriella, a VOLT-ot támogató Magyar Telekom marketingkommunikációs ágazatvezetője.

Tagja még a kuratóriumnak például Kovács Ákos, Lovasi András, Zságer Balázs, Geszti Péter, Andrew G. Vajna producer, kormánybiztos, Belénessy Csaba, Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetője, Szájer József EP-képviselő, a VOLT fesztivál alapító-fővédnöke és Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője is.

Az idei díjazottaknak járó bronzszobrocskát ef Zámbó István képzőművész készítette el, a VOLTfolió-gálát július 3-án a Magyar Televízió felvételről közvetíti a soproni Petőfi Színházból.

Lobenwein Norbert elmondta, hogy szintén június 20-ig lehet szavazni a VOLT Top 20 Hungarikumra. "A magyar EU-elnökséghez kapcsolódva elhatároztuk, hogy a külföldi vendégeknek az itt élő fiatalok, elsősorban a fesztiválok célcsoportját jelentő 16-35 év közötti korosztály szemüvegén át kívánjuk bemutatni 2011 Magyarországát. A mostanra kialakult harmincas lista mintegy tízezer ajánlást figyelembe véve állt össze" - mondta Lobenwein Norbert.

A közönség mások mellett a Balatonra, a lángosra, a magyar vizslára, a pálinkára, Puskás Öcsire, a Rubik kockára, a Tankcsapdára és a Túró rudira szavazhat.

A legnépszerűbb hungarikumokból a VOLT Fesztiválon (június 29-től július 2-ig) kiállítást rendeznek Krasznai János fotóművész egyedi illusztrációival, Ligeti Nagy Tamás újságíró szlogenjeivel, emellett felkértek közéleti személyiségeket is, mondják el személyes élményeiket, kötődéseiket a magyaros dolgokról. A tervek szerint - a Magyar Turizmus Zrt. égisze alatt - később utazó tárlat lesz a kiállításból, amely így külföldre is eljuthat.

Az idei VOLT Fesztiválon a hazai élvonal szereplői mellett fellép többek között Moby, a My Chemical Romance, a Sum 41, a The Ting Tings, a Monster Magnet, a Dub FX, a 30 Seconds to Mars, a Pendulum, a Primus, Paul Kalkbrenner, a House of Pain és az Asian Dub Foundation.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Barta Gergely válaszol
Beszélgetés Hargitai András audiovizuális művésszel az Extrasolar című performansz kapcsán
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balogh Máté válaszol
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor válaszol

Más művészeti ágakról

art&design

A bezártság tere A bezártság tere
Herbert Anikó/Haniko Nubes című kiállításáról
építészet

Kiállítótér egy erődben Kiállítótér egy erődben
Egy látogatásra érdemes új célpont
Tiszeker Dániel: Nagykarácsony


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés