bezár
 

art&design

2011. 07. 06.
Hard to ask - hosszabbítás időben és papíron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hard to ask - hosszabbítás időben és papíron A Múzeumok Éjszakájára időzítve jelent meg Koronczi Endre Hard to ask… //////// Nehezen feltehető kérdések című kiállításának dokumentációs katalógusa, amely 80 oldalon mutatja be és fontos hozzávalókkal egészíti ki a debreceni MODEM-ben megrendezett kiállítást. A debreceni bemutató után 2011. július 7-én 18 órai kezdettel a FUGA - Budapesti Építészeti Központban kerül sor a kiadvány budapesti ismertetésére.
A katalógusról és a majd két hónapja nyitvatartó kiállítással kapcsolatos kérdésekről és tapasztalatokról Lágler Péter kultúrantropológus faggatja a kiállítás létrehozóit: Koronczi Endrét és Csizmadia Alexa művészettörténészt, a kiállítás kurátorát, valamint Kukla Krisztiánt, a MODEM igazgatóját.

A MODEM harmadik emeleti kiállítótermében Koronczi egy férfi szubjektív élettapasztalatát osztja meg velünk. Gátlástalanul vájkál intim szféránkban, s ezt joggal teheti meg, hiszen a boncolgatás nehéz munkáját mindig önmagával kezdi. Felhívja a figyelmet a hagyományos nemi szerepek utóbbi évtizedben lezajlott átértelmezésére, melyet sokszor egyenesen a férfiszerep válságaként értelmeznek. A válság természetesen megkérdőjelezhető, az azonban bizonyos, hogy a férfiemóciók árnyaltabb megjelenítése ma már sokkal szélesebb körben elfogadott.

A kiállított munkák mintha egyetlen óriási mű fejezetei lennének, melyet a személy közvetlen környezetéhez való kapcsolódása, és a kapcsolatok mélyrétegeinek elemzése jellemez. Az életút és a művek szerves egységet alkotnak, az önreflexív kutatásokban sok esetben a megfigyelő és vizsgálat tárgya egyaránt a művész. Koronczi pátoszmentesen beszél az élet ún. "nagy" kérdéseiről, melyekkel nap mint nap szembesülünk, s melyek elől oly gyakran próbálunk kitérni.

Mivel a kiállítás nyitvatartási idejét a MODEM július 24-ig meghosszabbította, a katalógus budapesti bemutatója után még két hétig lehetőség van a Hard to ask… //////// Nehezen feltehető kérdések megtekintésére.nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A sárga csend kísértete A sárga csend kísértete
A sárga csendről kiállítás: Schein Gábor megnyitó beszéde
art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről
art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
irodalom

Hangulatjelentés is, igaz is Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés