bezár
 

art&design

2008. 07. 10.
Nyáresti kerti rendezvények a Budapesti Történeti Múzeumban
MTI
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bor és szerelem címmel Beke Csaba előadásában középkori és reneszánsz lantdalok várják az érdeklődőket csütörtökön a Budapesti Történeti Múzeum nyáresti kerti rendezvényeinek nyitó előadásán a budai Várban - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.
 A tájékoztatás szerint július 24-én Vero Amore - Igazi szerelem címmel a Company Canario Historikus Táncegyüttes tánckompozícióját tekintheti meg a közönség: az együttes a XVI-XVII. századi reneszánsz zene kíséretével mutatja be a szerelmet és a párválasztást.

Középkori magyar és európai zenével szórakoztatja a látogatókat július 31-én a Musica Historica együttes. A Síposok, lantosok, hegedősök címet viselő koncerten a XIV-XVI. század zenéje elevenedik meg.

Az európai királyi udvarok zenéje a Musica Profana együttes előadásában, táncai a Company Canario Historikus Táncegyüttes prezentálásában láthatók-hallhatók augusztus 14-én. A XV-XVII. századi királyi udvarok, köztük Buda zenéjének és tánckultúrájának megismerése mellett az érdeklődők a korabeli táncokat is elsajátíthatják.

Az intézmény közlése szerint a programok szüneteiben a vendégek egy pohár borral a kezükben sétálhatnak végig a reneszánsz stílusban helyreállított kerteken, várfalakon, s gyönyörködhetnek a panorámában.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Más művészeti ágakról

Papolczy Péter (William Shakespeare, Szabó Lőrinc): Hogyne szeretnélek? Szonettek három hangra, Tilos az Á, 2019.
színház

Vendégségben Patikánál Vendégségben Patikánál
4. emelet, 66-os csengő
Interjú Hudi Lászlóval a Mozgó Ház Társulásról, munkamódszerekről, külföldi lehetőségekről
Andrew Rossi: Az igazság nyomában: Félretájékoztatás és az álhírek ára


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés