bezár
 

art&design

2011. 08. 30.
Megújuló állandó kiállítás, új fogadótér és múzeumi könyvesbolt a Magyar Nemzeti Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2011 szeptemberétől új fogadótérrel várja a Magyar Nemzeti Galéria főbejárati fogadócsarnoka a látogatókat. Megújultak a látogatói fogadózónák: korszerű pénztár és információs pult fogadja a múzeum vendégeit.
Átalakult a főépület földszintjén található múzeumi könyvesbolt is, mely az eddiginél nagyobb területen és szélesebb választékkal várja az érdeklődőket. 2011 október végétől pedig újra látogatható lesz a Munkácsy Mihály művészetét bemutató állandó kiállítás, amely kiegészül a századvég realista szemléletét képviselő művekkel, olyan művészek festményeivel, mint Bihari Sándor, Pataky László, Fényes Adolf vagy Tornyai János. A mintegy 400 m²-es kiállítótér teljes körű felújítása április óta tart. A korszerűsítéssel és az állandó kiállítások felújításának elindításával a Magyar Nemzeti Galéria a növekvő látogatószám igényeinek szeretne megfelelni: az év első nyolc hónapjában 210.000. látogató kereste fel a múzeumot, a tavalyi év teljes látogatószámát július elején érte el az intézmény.

A tervezettnél másfél hónappal tovább, 2011. október 16-ig várja a látogatókat Munkácsy Mihály Krisztus-trilógiája a Magyar Nemzeti Galéria és a Munkácsy Alapítvány közös kiállításán, amely első alkalommal látható együtt Budapesten. A kiállítás különlegességét az adja, hogy a három óriási méretű festményt olyan, a Magyar Nemzeti Galériában őrzött, saját kezű kisebb változatok kísérik, melyek eddig még soha nem szerepeltek a nyilvánosság előtt. A kiállítást tavaly november vége óta több mint 175.000.-en látták. Folytatódnak a nagy érdeklődést kiváltó tárlatvezetések is, a kiállításban továbbra is minden pénteken 11 órától ingyenes tárlatvezetéssel várja a Nemzeti Galéria az érdeklődőket.

Szeptember 2-án, pénteken a múzeum MNG Extra programjának keretében a Krisztus-trilógia, valamint a múzeum további időszaki kiállításai este 10 óráig látogathatóak és tárlatvezetéssel is megtekinthetőek. Az este részletes programja elérhető az MNG honlapján.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

A sárga csend kísértete A sárga csend kísértete
A sárga csendről kiállítás: Schein Gábor megnyitó beszéde
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek II. Élőben és virtuálisan
Artus, Kapcsolótér – Bodóczky István: „Játsszuk azt, hogy meghaltunk”
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)

Más művészeti ágakról

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
irodalom

Hangulatjelentés is, igaz is Hangulatjelentés is, igaz is
A Margó Irodalmi Fesztivál második napjáról
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről
gyerek

Öt budapesti séta egy füzetben
Ingyenes program a Deák17 Galéria jóvoltából az egész családnak


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés