bezár
 

art&design

2011. 09. 22.
„A fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak”
Képzeld el 2 keréken!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub azzal a céllal hirdetett pályázatot Képzeld el 2 keréken! címmel, hogy a 10-14 és 15-19 éves korosztályban is népszerűsítse a kerékpározást mint fenntartható közlekedési módot. A pályázatra összesen több mint 300 videó, fotó és rajz érkezett. A zsűri ezek közül választotta ki a kategóriánként 3-3 díjazott alkotást.

prae.hu

A pályázatot és a gyermekek egészséges életmódra nevelését a KLM Holland Királyi Légitársaság, az ING Biztosító és az INTERSPORT értékes ajándékok felajánlásával támogatta. A díjakat Robert Milders holland nagykövet adta át, aki a megnyitón elmondta, hogy a nagyszámú kreatív pályázat is azt mutatja, hogy a fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak, mely az élhető és fenntartható városi életforma szimbóluma. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének a vezetője is. A legjobb pályaművek október 7-ig tekinthetők meg az Európa Pontban.
Képzeld el 2 keréken!
A pályázóknak fénykép, rajz vagy videó formájában kellett bemutatniuk, hogy hogyan képzelik el ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetüket. Az 5 fős zsűrinek nem volt könnyű dolga a több mint 300 alkotás elbírálásakor, hiszen érkezett egészen komoly kerékpáros makett és mellette több tucat igényesen kivitelezett és ötletes rajz is. A zsűri az értékelés során három szempontot értékelt. Vizsgálta, hogy a pályamunka mindenben megfelel-e a kiírásnak, emellett 1-től 5-ig pontozta kreativitást és a művészi kivitelezést is.

A nyertes pályaművek alkotóit értékes ajándékokkal jutalmazták. Az első helyezettek 2 fő részére szóló amszterdami hétvégét nyertek a KLM Holland Királyi Légitársaság és a Holland Nagykövetség felajánlásának köszönhetően, a második helyezettek 2 db 100.000 Ft értékű kerékpárvásárlási utalványt kaptak az ING Biztosító jóvoltából, és a harmadik legjobbnak értékel pályamunkák alkotói pedig 2 db 50.000 Ft-os vásárlási utalványt kaptak, melyet az INTERSPORT ajánlott fel.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
A teremtett „képzelet” határtalansága

Más művészeti ágakról

gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés