bezár
 

art&design

2011. 09. 22.
„A fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak”
Képzeld el 2 keréken!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Holland Nagykövetség és a Magyar Kerékpárosklub azzal a céllal hirdetett pályázatot Képzeld el 2 keréken! címmel, hogy a 10-14 és 15-19 éves korosztályban is népszerűsítse a kerékpározást mint fenntartható közlekedési módot. A pályázatra összesen több mint 300 videó, fotó és rajz érkezett. A zsűri ezek közül választotta ki a kategóriánként 3-3 díjazott alkotást.
A pályázatot és a gyermekek egészséges életmódra nevelését a KLM Holland Királyi Légitársaság, az ING Biztosító és az INTERSPORT értékes ajándékok felajánlásával támogatta. A díjakat Robert Milders holland nagykövet adta át, aki a megnyitón elmondta, hogy a nagyszámú kreatív pályázat is azt mutatja, hogy a fiatalok a kerékpározásban gondolkodnak, mely az élhető és fenntartható városi életforma szimbóluma. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének a vezetője is. A legjobb pályaművek október 7-ig tekinthetők meg az Európa Pontban.
Képzeld el 2 keréken!
A pályázóknak fénykép, rajz vagy videó formájában kellett bemutatniuk, hogy hogyan képzelik el ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetüket. Az 5 fős zsűrinek nem volt könnyű dolga a több mint 300 alkotás elbírálásakor, hiszen érkezett egészen komoly kerékpáros makett és mellette több tucat igényesen kivitelezett és ötletes rajz is. A zsűri az értékelés során három szempontot értékelt. Vizsgálta, hogy a pályamunka mindenben megfelel-e a kiírásnak, emellett 1-től 5-ig pontozta kreativitást és a művészi kivitelezést is.

A nyertes pályaművek alkotóit értékes ajándékokkal jutalmazták. Az első helyezettek 2 fő részére szóló amszterdami hétvégét nyertek a KLM Holland Királyi Légitársaság és a Holland Nagykövetség felajánlásának köszönhetően, a második helyezettek 2 db 100.000 Ft értékű kerékpárvásárlási utalványt kaptak az ING Biztosító jóvoltából, és a harmadik legjobbnak értékel pályamunkák alkotói pedig 2 db 50.000 Ft-os vásárlási utalványt kaptak, melyet az INTERSPORT ajánlott fel.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”

Más művészeti ágakról

Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés