bezár
 

art&design

2011. 10. 24.
Komáromi Judit kiállítása a Werk Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Komáromi Judit festőművész kiállítása a Werk Akadémián 2011. október 28-án 20:30-kor nyitja meg kapuit. A Szimbiózis – kép + Komód című tárlat a tárgyrestaurálás és a festőművészet együttes hatását jeleníti meg, hiszen a művész ideáját arról, hogy a festmény alá minden esetben hiányzik egy komód, új perspektívába helyezi. A kiállítás november közepéig látogatható.
Komáromi Judit így vélekedik a művészetéről: „Szeretem a falakat, de azt nem, ha élettelenül, üresen állnak, ha a terek megtöltetlenül, otthonos melegség hiányában tátonganak. Ilyet látva azonnal úrrá lesz rajtam a késztetetés, hogy ezen változtassak. Bárhol legyen is egy méretes mennyezettől a padlóig terjedő falfelület – otthonban, közösségi találkozóhelyen – kivánja a színeket és a formákat. A hiány betöltésére pedig egy jól megválasztott festmény-bútor páros igen hatásos lehet. A kettő szimbiózisban van, és így egymást kiegészítve és erősítve hatnak a környezetükre akár markáns karakterként, akár visszafogott háttérként. Épp ezért munkáimban e két tárgyat kompakt egésznek tekintem. A kép adja az alaphangulatot és azután a komód tervezésénél már belép az ember egy kötöttebb arányrendszer és a funkcionalitás világába, hiszen egy bútor esetében a szépsége mellett elsődleges szempont, hogy jól használható legyen.” A festmény-komód párosítások tökéletesen egyediek és nem reprodukálhatók, ezért érdekes és izgalmas a kiállítás a Werk Galériában.
Komáromi Judit: A mindig újrakezdődő élet
Komáromi Judit Hatvanban született, 1968-ban. A Bolyai János Textilipari Szakközépiskola után elvégezte a Magyar Nemzeti Múzeum alapfokú tárgyrestaurátor képzését, majd az Országos Széchenyi Könyvtár könyv és papírrestaurátor iskoláját. Ezután felvételt nyert a Magyar Képzőművészeti Egyetem tárgyrestaurátor szakára. Ennek befejezése után Szentendrére költözött, ahol a család az otthonteremtés 10 éves periódusa következett számára. Otthona kialakítása, berendezése során tudatosodott benne, hogy kompakt egységként kezeljen egy festmény-komód párost. Elkezdett ebben az irányban alkotni, kiállításával ezt az érzést és látásmódot szeretné közvetíteni.

A Werk Akadémia évről évre egyre érdekesebb tárlatokat szervez olyan művészeknek, akik az oktatási központ szellemiségével azonos elven alkotnak. Több fiatal képzőművész is tartott már kiállítást itt nagy sikerrel. A jövőben is folyamatosan lesznek láthatók ismert és kevésbé ismert alkotók az Arany János utca 10. szám 4. emeletén.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Megnyitószöveg
Takáts Márton Tűnő időm nyomában című kiállításáról
Reflexió az azt beszélik az Orczyn kiállításra

Más művészeti ágakról

FISZ 25, Korpa Tamás portrébeszélgetés


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés