bezár
 

art&design

2011. 11. 02.
A Holokauszt megjelenítése a képzőművészetben - konferencia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2010-ben a Francia Intézet elindított egy eseménysorozatot, melynek témája a holokauszt megjelenése a különféle művészeti ágakban. A tavalyi év a film jegyében telt. A 2011-es konferencia a képzőművészettel foglalkozik.
A konferencia célja, hogy az emlékezés és traumafeldolgozás különféle technikáin át bemutassa a változásokat, amelyek végbementek a hatvanas évek első próbálkozásaitól egészen a kortárs alkotásokig, s hogy megkísérelje megragadni „a kifejezhetetlen kifejezésének” nehézségeit. A konferencia kurátora Alexandra Reininghaus, osztrák művészeti újságíró.

A háromnapos rendezvény során több országból érkező neves művészek és szakértők tartanak előadást: KÉSZMAN József, MAYER Mariann (Magyarország), Arnold DREYBLATT, Jochen GERZ (Németország), Alexandra REININGHAUS (Ausztria), Ziva AMISHAI-MAISELS, Batya BRUTIN, Avner BAR HAMA (Izrael), Judith BARTOLANI, Laurence SIGAL and Norbert ENGEL (Franciaország).
Böröcz András : Partvis II., 1996, fa, ceruza, szappan.
Műcsarnok: magyar, francia és német nyelven, szinkron-tolmácsolással (1146, Budapest, Dózsa György u. 37.); Izraeli Kulturális Intézet: magyar és angol nyelven, szinkron-tolmácsolással (1061, Budapest, Paulay Ede utca 1.).

Előadások az Izraeli Kulturális Intézetben:
2011. november 08. (kedd) 18:00-21:00, első emelet, Teva terem:
● Prof. Emeritus Ziva Amishai-Maisels, a Héber Egyetem művészettörténet tanszékének professzora,az „Izrael-díj a művészettörténetért” díj birtokosa: - A Holokauszt ábrázolásának összehasonlítása nem zsidó német művészek és izraeli zsidó művészek munkáiban.
● Dr. Batia Brutin, a Holokauszt Tanulmányok program vezetője az izraeli Beit Berl Akadémián: - „Második generációs” izraeli művészek munkái: a látható és a rejtett válasz a Holokausztról.
● Avner Bar Hama, művész és a Talpiot Főiskola tanára: - Minden generáció tekintse magát Holokauszt-túlélőnek.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés