bezár
 

art&design

2011. 11. 02.
A Holokauszt megjelenítése a képzőművészetben - konferencia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2010-ben a Francia Intézet elindított egy eseménysorozatot, melynek témája a holokauszt megjelenése a különféle művészeti ágakban. A tavalyi év a film jegyében telt. A 2011-es konferencia a képzőművészettel foglalkozik.
A konferencia célja, hogy az emlékezés és traumafeldolgozás különféle technikáin át bemutassa a változásokat, amelyek végbementek a hatvanas évek első próbálkozásaitól egészen a kortárs alkotásokig, s hogy megkísérelje megragadni „a kifejezhetetlen kifejezésének” nehézségeit. A konferencia kurátora Alexandra Reininghaus, osztrák művészeti újságíró.

A háromnapos rendezvény során több országból érkező neves művészek és szakértők tartanak előadást: KÉSZMAN József, MAYER Mariann (Magyarország), Arnold DREYBLATT, Jochen GERZ (Németország), Alexandra REININGHAUS (Ausztria), Ziva AMISHAI-MAISELS, Batya BRUTIN, Avner BAR HAMA (Izrael), Judith BARTOLANI, Laurence SIGAL and Norbert ENGEL (Franciaország).
Böröcz András : Partvis II., 1996, fa, ceruza, szappan.
Műcsarnok: magyar, francia és német nyelven, szinkron-tolmácsolással (1146, Budapest, Dózsa György u. 37.); Izraeli Kulturális Intézet: magyar és angol nyelven, szinkron-tolmácsolással (1061, Budapest, Paulay Ede utca 1.).

Előadások az Izraeli Kulturális Intézetben:
2011. november 08. (kedd) 18:00-21:00, első emelet, Teva terem:
● Prof. Emeritus Ziva Amishai-Maisels, a Héber Egyetem művészettörténet tanszékének professzora,az „Izrael-díj a művészettörténetért” díj birtokosa: - A Holokauszt ábrázolásának összehasonlítása nem zsidó német művészek és izraeli zsidó művészek munkáiban.
● Dr. Batia Brutin, a Holokauszt Tanulmányok program vezetője az izraeli Beit Berl Akadémián: - „Második generációs” izraeli művészek munkái: a látható és a rejtett válasz a Holokausztról.
● Avner Bar Hama, művész és a Talpiot Főiskola tanára: - Minden generáció tekintse magát Holokauszt-túlélőnek.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Belevágtam az abszolút bizonytalanba Belevágtam az abszolút bizonytalanba
Interjú Lakner László festőművésszel pályájának alakulásáról, az emigráció körülményeiről és hatásairól, illetve a véletlen találkozásokról
art&design

Geometrizált humanizmus Geometrizált humanizmus
Interjú Ábel Tamás üvegművésszel sikerről, külföldi kapcsolatépítésről, magyarországi megélhetésről, valamint művészeti ága helyzetéről
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Észak Helyzetjel - Észak
Ibsen a konyhában
Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés