bezár
 

art&design

2011. 11. 04.
„HALÁL A KONYHÁBAN”
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Werk Galériában Marjai Judit Halál a konyhában című tárlata 2011. november 11-én, pénteken 20:30-tól Bojár Iván András, művészettörténész köszöntőjével nyitja meg kapuit.

prae.hu

A Halál a konyhában azokról az élelmiszerekről szól, amelyeket mi magunk állítunk elő, hogy aztán magunkat mérgezzük velük. De szól arról is, hogy az élelmiszerekkel együtt a környezetünket is mérgezzük. Disznófej, ezüstösen csillámló lazac, kakastaréj és egy mosolygó lángos. Marjai Judit új kiállításának bizarr kellékei. A mérgezés és a pusztulás eszközei. És talán lelkének, gondolatainak darabjai.
Marjai Judit egyik képe
Marjai Judit terápiás célzattal dolgozik. Képein erőszak és brutalitás van, egyfajta perverz mazochizmus, amivel a művész fel akarja rázni az embereket, hogy felhívja a figyelmet a megoldandó társadalmi, közéleti kérdésekre.

„Gondoljuk csak meg, a legdemokratikusabb dolog az élelmiszer. Mindenki eszik, a koldus és a gazdag is. Ha nem bízhatsz meg abban a falatban, amit lenyelsz, akkor megbízhatsz-e a politikusaidban vagy az orvosodban például? Honnan van egy falat kenyér? Hány ember dolgozott rajta, és mi vezérelte őket? A jóság, a gazdagodás, esetleg a szükség? Ha leülsz, és ezt átgondolod, kiráz a hideg. Minden mélyebbre és mélyebbre mutat.” – árulta el Marjai Judit.

nyomtat

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés