bezár
 

zene

2008. 08. 07.
Mit kíván a... Szigeten fellépő?
MTI/PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különös kívánságokkal állnak elő a jövő heti Sziget fesztiválon fellépő zenekarok. Egyesek minta nélküli fekete törölközőt kérnek, míg mások varrókészletet; egy punk banda pedig 7 felbélyegzett levelezőlapra tart igényt.
Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke csütörtökön közölte: az egyik punk zenekar azzal a kéréssel fordult a szervezőkhöz, hogy a backstageben és a színpadnál legyen 6 darab 50 literes szemetes műanyag zsákokkal, továbbá igényt tartanak 4 partvisra 2 felmosóra vödörrel együtt, 2 gumipartvisra és 2 kisebb szemetes vödörre; mindezeken túl a keverőpultnál is legyen egy nagy kuka és az öltözőben is szemetesek, hamutartók. 

Egy csapat arra kérte a szervezőket, szerezzenek egy kisebb gyermekkórust, amelynek tagjai egy-két számba beszállnának, de volt olyan is, aki kerekesszékes lelátó építését igényelte a színpad elé. A kívánságok között szerepelt még az is, hogy senki ne dohányozzon a környéken, de érdekes az a kérés is, amely szerint az együttes 7 felbélyegzett levelezőlapot kér az öltözőjébe - sorolta Vető Viktória. 

Hozzátette: az egyik énekesnő varrókészletet és 12 szál hosszú szárú rózsát rendelt magának, egy brit zenekar egy csomó italt, két karton cigarettát és egy kis Buddha-szobrot szeretne kapni. Mások pedig kikötötték, hogy csak fekete törölközőt hajlandók használni, lehetőleg minta nélkül. 

A sajtófőnök közlése szerint van olyan zenekar, amely bár csak háromtagú, összesen 7 nagy, úgynevezett nightliner busszal érkezik. Az érdekesség, hogy a zenekari tagok ebből csupán négyet foglalnak el, hárommal a csapat kísérői jönnek. Más banda azonban kizárólag nagy egyterű személygépkocsikkal hajlandó Budapesten közlekedni. Az sem titok, hogy az Iron Maiden Boeing 757-esét az együttes frontembere, Bruce Dickinson is szokta vezetni - jegyezte meg Vető Viktória. 

"A zenekarok általában rendkívül ökotudatosak, csak környezetbarát termékeket kérnek lebomló csomagoló anyagokban" - tette hozzá Vető Viktória a zenekarok étel-ital igényeivel kapcsolatban. A sajtófőnök megjegyezte: azért nem említett neveket, mert a sztárok kívánságai a szerződés részét képezik.
nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés