bezár
 

art&design

2012. 02. 19.
Fukusima – Árnyékvilág
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Greenpeace "Fukusima – Árnyékvilág. Mondd te mit választanál?" címen nyitja meg február 23-án 10:30-kor Budapesten a Kossuth téren szabadtéri fotókiállítást, ezzel is emlékezve a japán Fukusima Daiicsi atomerőmű három reaktorblokkjának leolvadásával járó, máig is tartó nukleáris katasztrófa közelgő, egy éves évfordulójára.
A kiállítás gerincét nyújtó fényképeket a Robert Knoth és Antoinette de Jong kettőséből álló alkotópáros készítette. A munkákat Budapesttel párhuzamosan a világ 15 másik pontján is bemutatják. A képeket a nukleáris biztonság hazai helyzetéről és az atomenergia kiváltásról szóló információk egészítik ki.

„A falvakon átsétálva a veszteség szörnyű érzése nehezedik ránk. A kultúra és hagyományok elvesztése, a közösség és az életmód elvesztése, az egészség és maga az élet elvesztése.” (R. Knoth és A. de Jong).

A megnyitón – a farsangi kisze-bábu égetés népszokását újraértelmezve – az aktivisták egy az atomenergiát jelképező háromméteres szalmabábút fognak elégetni, hogy elűzzék a nukleáris telet, és megnyissák az utat a megújulók előtt.

A kiállítás megtekinthető 10 és 19 óra között:
február 23-től 24-ig: a Kossuth téren
február 27-től március 3-ig: a Blaha Lujza téren
március 5-től 10-ig: a Széll Kálmán (Moszkva) téren
március 19-től 23-ig: az Örs vezér terén

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- Áfra János --


További írások a rovatból

art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Életem története Életem története
Gát János: Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent – Beszélgetések Reigl Judittal – egy festő (ön)életrajza, Corvina Kiadó, 2020.
art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés