bezár
 

zene

2012. 04. 16.
Gépek tavasza
Az Industrial Booom fesztivál folytatódik!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gépek tavasza Industrial Booom - Reboot néven harangozta be múlt év végén Steve Black és koncertszervező csapata az elektronikus zenék szerelmeseinek szánt 3-napos fesztivált, mely még a tavalyinál is komolyabb line-uppal várja az érdeklődőket. Amíg a Depeche Mode új albumán dolgozik, érdemes megnézni és meghallgatni, milyen alternatív muzsikák léteznek még a "Nagy Testvéren" innen és túl!
Az Industrial Booom fesztivál már 2011. tavaszán is súlyos névsorral rukkolt elő, már ami az ott fellépett vendégeket illeti, s ez idén április végén sem lesz máshogy - sőt, a Black Head Agency még rá is tett erre pár lapáttal az idei felhozatallal. Három teljes napon keresztül váltják egymást az elektro és alter-műfaj sötétebb vizein evező művészek, akik közül néhányat azért Depeche Mode-os körökben is illik ismerni, legalább a zenekarhoz való kötődésük kapcsán!
IBR - 1
Az első estét - mely Mechanix Day néven fut majd - magyar részről a First Aid 4 Souls nyitja, mely a nagy múltú Vacuum zenekarból ismerős Gazdag István projektje. Őket követi az elektro-indusztriál-aggrotech vonalon nyomuló Decoded Feedback, Kanadából. Magyar vonatkozásuk egyébként nekik is van az egyik alapító tag, Yone Dudas révén. Majd jön a Depeche Mode-dal egy időben formálódott belga The Neon Judgement formáció. New wave-szinti pop-EBM vonalon utazóknak kötelező! A Haujobb-ot ha másért nem is, Daniel Myer kapcsán illik ismerni a dM-rajongóknak, tavaly ugyanis Alan Wilder-rel karöltve egy remek remixet készítettek az In Chains című Depeche Mode-opuszhoz. A 32Crash Jean-Luc De Meyer (Front 242) egy side-projektje, akik idén adtak ki új EP-t, Hyperreal címen, zárásként pedig meghallgathatjuk a ‘89-es alapítású, hamburgi illetőségű elektro-indusztriál bandát, a Project Pitchfork-ot, akiknek tavaly jelent meg új anyaguk, Quantum Mechanics címmel. A Covenant-os Eskil DJ-szettje már csak hab a tortán.
IBR - 2
A második napon (Electronic Body Day) a magyar EBM-királyok, az Escalator legénysége melegíti majd be a Barba Negra Club táncparkettjét. Az 1988-ban két komputer-megszállott srác által létrehozott csapat külföldön is nagy elismertségnek örvend. Tavaly a The Klinik járt itt nálunk Budapesten, most Dirk Ivens egy másik formációja, az Absolute Body Control teszi tiszteletét magyar földön. Az indusztriál zenei projektek sora a Klutæ-vel folytatódik, mely a Leæther Strip mellékhajtása, a dán illetőségű Claus Larsen tolmácsolásában. Sajátos hangvételű Depeche Mode átiratai legendásak! Az Orosz Különleges Műveletű Alakulat, azaz a Spetsnaz is itt lesz Svédországból, bennük egyesül mindaz, amit anno a DAF, a Front 242, a Die Krupps és a Nitzer Ebb indított el zenei téren. Őket követi az EBM műfaj névadójaként is tisztelt Front 242, akiket azt hiszem nem kell bemutatnom… Legyen elég annyi, hogy ők most egy időre visszavonulnak, és ez lesz a kreatív szünet előtti utolsó fellépésük! Végül az antwerpeni The Juggarnauts zárja az estét, akik a legfiatalabb formáció a fesztiválon - 2010-ben alakultak.
IBR - 3
A fesztivál harmadik napján (Dark Side Day) a borongósabb zenéké lesz a főszerep, hiszen itt lesz körünkben a korábbi tartozását lerovó Clan Of Xymox, valamint a Diary Of Dreams, mint a dark-wave irányzat rangos képviselői. De fellép még az elektro-indusztriálban utazó In Strict Confidence, az elektronikát a dark-wave-vel ötvöző Dance Or Die, és hogy teljes legyen a kép, zenél még nekünk a The Arch és a Sonar is, Belgiumból.

Van hát miből csemegézni!

Aki egyik napról sem szeretne lemaradni, annak ajánljuk a fesztivál-bérletet (12.900 Ft), aki pedig konkrétan 1-2 nagy kedvenc miatt látogat ki, az a napijegyekből (5212 Ft / 7212 Ft / 6212 Ft) válogathat.

Bővebb info a szervezők honlapján olvasható: 
black-head.eu/

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/FATtm8KjBQo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Interjú Szabó Dániellel külföldi érvényesülésről, versenyzésről, a siker lehetséges jelentéseiről
Interjú Spányi Miklóssal a régizenei mozgalomról, külföldi tanulmányokról, zenei interpretációról
Háttérinterjú Balogh Máté Andrással, a kortársPRos Kft. és az Art is Business Egyesület alapítójával a kulturális és a forprofit szféra egymásra találásáról, igényekről és lehetőségekről
A Prae körkérdése zeneszerzőkhöz: Kecskés D. Balázs válaszol

Más művészeti ágakról

Kerékgyártó Yvonne: Együtt kezdtük
színház

17. Gyulai Shakespeare Fesztivál
Zoltán Gábor: Levegőt venni, Kalligram Kiadó, Budapest, 2022
Neil Schusterman: Kaszás. Lampion Kiadó, 2022


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés