bezár
 

zene

2012. 10. 26.
Earth Wind & Fire Experience feat. AL McKay
2012. november 6. SYMA Csarnok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ki ne ismerné az olyan slágereket, mint a September, a Boogie Wonderland vagy a Fantasy? A legendás Earth Wind & Fire zenéje mindenkit beindít! Az Earth Wind & Fire Experience feat. Al McKay pedig nem mást, mint ezeket és az ehhez hasonló slágereket adja elő a magyar közönségnek is.
Az Earth Wind & Fire egykori gitárosa, Al McKay alapította ezt a formációt egy csapat fantasztikusan tehetséges Longeles-i stúdió és utcazenésszel. Azonnal megtalálták a közös hangot, hiszen mindannyiuknak a zene az élete, a szenvedélye.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2S8ZrQG0y6g" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Earth, Wind and Fire - September

A koncertjeiken egyik slágert szólaltatják meg a másik után - eredeti hangzásban, így a közönség a jól ismert életérzést, hangulatot élheti át a profi zenészek segítségével, akik a zene mellett a színpadi látvánnyal teszik teljessé az élményt.

Egy olyan világban, ahol a zenészek és zenekarok inkább előre felvett alapokkal szeretnek fellépni, illetve nem merik a véletlenre bízni, és inkább playback show-kat adnak, az Al McKay Allstars igazi kincsnek és kivételes csapatnak számít, akik élőben bizonyítják, hogy az amerikai pop és funky még midig él és töretlenül sikeres.

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/0kAfjIAZQ_I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Earth, Wind and Fire - Boogie Wonderland

Al McKay játékának köszönhetően a ritmusszekció az egész hangzást meghatározó groove-val kápráztatja el a rajongókat. A fúvós szekció is hasonlóan lehengerlő az ugyancsak egykor az Earth Wind & Fire-ban muzsikáló trombitás, Michael Harris vezetésével, valamint a Tower Of Power és a Doobie Brothers volt tagjaival. A csapat zenéjét meghatározó vokál pedig Tim Owens tehetségét dícséri, akinek képességei jóval felülmúlják egy háttérénekesét.

Earth Wind and Fire Band


Egy kis történelem...

1983 végén az Earth Wind & Fire zenéje kissé átalakult. Bár időről időre újabb és újabb hangzást produkáltak, az eredeti zenészek egyre inkább úgy érezték, hogy a zenekart meghatározó sajátos és mással össze nem téveszthető zenei világa a múlté lett.

1990-ben a zenekar egykori gitárosa, Al McKay úgy döntött, hogy az eredeti Earth Wind & Fire “romjaira" egy új formációt épít, akikkel az első koncertjeiket Japánban adták.

Akkor még LA Allstars-ként turnéztak, és már akkor óráisi sikert arattak ritmusközpontú zenéjükkel, és McKay gitárjátékával. A csapatban olyan egykori Earth Wind & Fire zenészek voltak, mint a trombitás Rahmlee Michael Davis, Michael Harris, a billentyűs Larry Dunn, a gitáros Johnny Graham, az énekes Beloyd Taylor, a harsonás Lius Satterfiled, a basszusgitáros Verdine és a szaxofonos Andrew Woolfolk.

Az elmúlt évek alatt a később már Al McKay Allstars néven ismertté lett zenekar a neves és meghatározó who's who kiadványban az R&B és funky stílus legmeghatározóbb zenészeinek nyilvánították őket.

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés