bezár
 

film

2012. 11. 22.
Vizsgafilmek a Toldiban
ANTRÉ - A BKF 3. éves operatőr osztályának bemutatkozása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Vizsgafilmek a Toldiban A Budapesti Kommunikációs Főiskola harmadéves operatőreinek legjobb munkáit nézhetik meg ingyen azok, akik november 28-án, szerdán este 21 órakor ellátogatnak a Toldi moziba.
Az alkotók a BKF "első fecskéinek" is tekinthetők, hiszen ők képviselik majd az intézmény első végzős kameraman osztályát. Filmjeik nemcsak az operatőri munka szépségeit hivatottak bemutatni, hanem azt a komplexitást is, amit mesterségük képvisel.
 
"Ezeket a filmeket egy olyan operatőr osztály forgatta, amely az első, megalapító évfolyama egy új filmes iskolának a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. Ez a vetítés a kulisszák mögé vezet. Láthatók lesznek első és másodéves filmek, órai gyakorlatok, amelyek soha nem szoktak nyilvánosságra kerülni, burleszk és film noir, kísérleti film és kisjátékfilm - mind a tizenegy hallgatótól valami. Mint minden filmfőiskolán, néhol saját maguk játszanak egymás filmjeiben, és van, ahol neves színészek vállaltak szerepet teljesen ingyen, szimpátiából és szakmaszeretetből" – mondta el Szabó Gábor operatőr, aki szakvezetőként segítette a kameramanok munkáját."Első évfolyamnak lenni egy új iskolában kockázatos: sok előnnyel és hátránnyal jár
– tette hozzá. – Még akadozik a gépezet, még alig van felszerelés, még nem működik minden, még nem alakult ki a rendszer. Ezt csak egy valami tudja kompenzálni: a mestereik odafigyelése. Az osztályt Kardos Sándor és Szaladják István operatőrök vezetik, és az eredmény igazolni látszik, hogy jó kezekbe kerültek."
 
nyomtat

Szerzők

-- Muchichka László --


További írások a rovatból

Lukas Dhont: Közel
Debre Zsuzsa Elmúlt, oszt jól van című dokumentumfilmje a 19. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon
Interjú Turai Balázzsal a siker kérdéseiről, a MOME-ANIM filmjeiről, az intézményes képzésről és jövőbeli terveiről
10. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál, 2022. október 5–8.

Más művészeti ágakról

Foci, vers, próza, gyerekirodalom
Bíró Bence drámájának ősbemutatója a Centrál Színházban
Beszélgetés Hermann Zoltánnal, a KRE gyermek-és ifjúsági irodalom szak vezető oktatójával
Erdélyi költők zenés irodalmi estje a Kis Présházban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés