bezár
 

színház

2008. 10. 01.
Térey új sikere: átadták a színikritikusok díjait
MTI/PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Térey János Asztalizene című művét választották a legjobb új magyar drámának a Színházi Kritikusok Céhének tagjai; a legjobb előadás a Pécsi Nemzeti Színház A képzelt beteg című előadása és a Kolozsvári Állami Magyar Színház Ványa bácsijalett.
Szkéné színház
A Színikritikusok Díját hétfőn este adták át Budapesten, a Kamrában. A Színházi Kritikusok Céhe évről évre a tagok szavazatai alapján adományozza az előző évad produkcióinak az egyik legrangosabbnak számító szakmai elismerést. A díjak többségét - a hagyományoknak megfelelően - az előző évi kitüntetettek adták át - közölte Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára.

A 2007/2008-as évadban a legjobb rendezés díját Zsótér Sándor kapta a fővárosi József Attila Színházban bemutatott Az öreg hölgy látogatása című produkcióért.

A legjobb zenés, szórakoztató előadásnak járó díjat a Szabadkai Népszínház Szomorú vasárnap című produkciója nyerte el. A színikritikusok az évad legjobb független színházi előadásának a KoMa Társulat Plazma című munkáját választották.

A legjobb női főszereplőnek járó díjat Ladányi Andrea vehette át, aki Az öreg hölgy látogatásában nyújtott alakításával nyerte el a elismerést. 

A legjobb férfi főszereplő Dolmány Attila lett, ő a Budapesti Kamaraszínház Árpádház című produkciójában játszott szerepéért kapta a díjat.

A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat Herczeg Adrienn (A képzelt beteg, Pécsi Nemzeti Színház), míg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést Pálffy Tibor (Yvonne burgundi hercegnő, sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház) vehette át. A legígéretesebb pályakezdő a kritikusok szerint Krisztik Csaba (A sasfiók, debreceni Csokonai Színház). 

A Színházi Kritikusok Céhének tagjai a fővárosi Radnóti Miklós Színházban bemutatott Asztalizene című dráma Bagossy Levente tervezte díszletét ítélték a legjobbnak. 

A legjobb jelmezért járó elismerést A nagyratörő című darabnak ítélték; az egri Gárdonyi Géza Színház darabjának jelmezeit Nagy Fruzsina tervezte.

Különdíjban részesült a fővárosi Katona József Színházban futó, Nótoriusok című sorozat. A legjobb gyermekelőadásnak járó díjat az idén nem ítélték oda a kritikusok.
  
nyomtat

További írások a rovatból

Kiss Csaba Othello-rendezése a Nemzetiben
A 3G Színház Öröm és boldogság-előadása a Szkéné Színházban
színház

Ha cenzúrázzuk magunkat, az egésznek nincs értelme Ha cenzúrázzuk magunkat, az egésznek nincs értelme
Interjú Jankovics Péterrel a Megfigyelők kapcsán
színház

Nincs az a hatalom, ami nem torzít Nincs az a hatalom, ami nem torzít
Interjú Szikszai Rémusszal, a Macbeth rendezőjével

Más művészeti ágakról

gyerek

Te hogyan folytatnád? - Rózsaszín Te hogyan folytatnád? - Rózsaszín
Kertész Edina része
irodalom

Érvényes-e még? Érvényes-e még?
Petri György összegyűjtött versei újratöltve
art&design

Mozgástér és kívülállás Mozgástér és kívülállás
A Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás margójára
Molnár T. Eszter legújabb könyvének bemutatója a Bartók Pagonyban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés