bezár
 

film

2008. 10. 03.
Nem lúzerek: leleplezték a Taxidermia rendezőjét
PRAE.HU
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nem lúzerek: leleplezték a Taxidermia rendezőjét Nyílt levelet intézett az újpesti szurkolókból álló ULTRA VIOLA BULLDOGS 1992 a Pipacs Filmprodukció vezetőjének. Meglátásuk szerint leleplezték a Pálfi György által rendezendő film koncepcióját, amelyben az újpesti szurkolók lúzereknek lennének beállítva.
A nyílt levelet az ULTRA VIOLA BULLDOGS 1992 honlapján lehet olvasni.

Nyílt levél Lovas Nándornak (Pipacs Filmprodukció)
2008. szeptember 30., kedd

Tisztelt Lovas Nándor!

Tudomásunkra jutott, hogy az HBO-n futó, „Született lúzer” című sorozat egyik epizódjában ÚJPEST szurkolókat kívánnak szerepeltetni, előre megírt forgatókönyv alapján, őket szerencsétlennek, vesztesnek, lúzernek beállítva.

Tervük meggondolatlan, és sértő.

Értesüléseink szerint az egyik igen fiatal szereplőt egy idősebb szurkoló tanítaná meg az ellenfelet gúnyoló dalokra. Állítólag Önök a gyermek szerepére már találtak valakit, és puhatolóznak a korosabb szurkolók között is.

Szerencsére az ilyen érthetetlen, és bennünket mélyen megbántó tervek nem maradnak titokban. Közösségünk családként működik, örömünket és bánatunkat egyaránt megosztjuk egymással. Így jutott el hozzánk egyik társunktól az Önök ötlete, hiszen őt keresték meg az egyik szerepötlettel.

A sztori felvetése, miszerint a szurkolók lúzerek, részünkről elfogadhatatlan. Kikérjük magunknak minden jóérzésű ÚJPEST szurkoló, minden ÚJPESTI polgár nevében!

A magyar futballnak nem a gúnyolódásra, főleg nem a szurkolókat gyerekként kezelő megközelítésre van szüksége, hanem az öncéltól mentes támogatásra, segítségre!

Arra kérjük Önöket, hogy a műsor készítésétől álljanak el!

A szurkolók nem gyerekek, nem vesztesek, hanem olyan emberek, akik még képesek valamihez kötődni ebben az egocentrikus, mindent kigúnyoló, szinte semmilyen tradíciót sem tisztelő világban.

Kérjük Önöket, tartsanak minket tiszteletben!

Amennyiben a tervezett műsor mégis elkészülne, esetleg adásba is kerülne, mindenképpen megtesszük a szükséges jogi lépéseket!

A jogi lépéseken túl bejelentett, törvényes tüntetéseken is kifejezzük majd nemtetszésünket, ha az adás bármilyen formában eljut a közönséghez!

Bízunk benne, hogy tiszteletben tartanak minket, és nem készítik el a műsort!

Bízunk benne, hogy a kezdeti stádiumban még leállítható a műsor gyártása, és az üzletet felülírhatja a tisztelet!

ULTRA VIOLA BULLDOGS 1992
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

További írások a rovatból

John Krasinski: Hang nélkül 2.
Badits Ákos: Űrpiknik
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Emerald Fennell: Ígéretes fiatal nő

Más művészeti ágakról

irodalom

Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő Arra összpontosít, hogy tisztességes mondatokat állítson elő
Beszélgetés Kutasy Mercédesz műfordítóval
art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés