bezár
 

art&design

2012. 12. 17.
Bukta Imre lemondó levele az MMA-tagságról
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Facebook-on tette közzé Bukta Imre azt a levelet, amit az MMA elnökségének is elküldött, s melyben lemondott MMA-tagságáról. Az indoklásban többek közt az is szerepel, hogy Bukta Imre véleménye szerint "nem lehet, és nem szabadna egy olyan kérést "lesöpörni az asztalról", amit kilenc rendes tag írt alá, közte Deim Pál és Novák Tata. Elképzelhetőnek tartom, hogy az Elnökség nem ismerte e levél tartalmát, mivel az Elnök úr nem hozta az Elnökség tudomására. Számomra ez így még súlyosabb, hiszen az Elnök úrnak ezt a levelet a közgyűlésen fel kellett volna olvasni."
Magyar Művészeti Akadémia Elnöksége
1051 Budapest
Vörösmarty tér 1

Tisztelt Magyar Művészeti Akadémia Elnöksége!

Ezen levelemmel tudatom a Tisztelt Elnökséggel, hogy nem kívánok tovább a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja lenni.

Indoklásként:
A 2012. december 15.-ei közgyűlést nagyon vártam abban a reményben, hogy az Elnök úrnak írt levelünkben megfogalmazott kérést napirendre tűzik megvitatási céllal, azonban ez nem történt meg.
Az Elnök úrnak írt levelet – mint azt utóbb megtudtam – kilencen írták alá. Véleményem szerint nem lehet, és nem szabadna egy olyan kérést "lesöpörni az asztalról", amit kilenc rendes tag írt alá, közte Deim Pál és Novák Tata. Elképzelhetőnek tartom, hogy az Elnökség nem ismerte e levél tartalmát, mivel az Elnök úr nem hozta az Elnökség tudomására. Számomra ez így még súlyosabb, hiszen az Elnök úrnak ezt a levelet a közgyűlésen fel kellett volna olvasni.

Azonban vannak más indokaim is: riasztónak tartom az Elnök úr nyilvánosságnak szánt nyilatkozatait a médiában.
Mivel több esetben az Akadémia nevében nyilatkozott, és azokkal egyet érteni nem tudok, sőt egyes nyilatkozatait elítélem, így eddig sem, és a továbbiakban sem tudok azokkal azonosulni, nincs más út, mint kilépésem a Magyar Művészeti Akadémiából.

Tisztelt Elnökség!
Kérem fogadják megértéssel a levelemet.

Köszönettel, Bukta Imre

Mezőszemere, 2012. december 16.


Kapcsolódó cikkek


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
Megnyitószöveg Borbély Zita Egy komposzt mintázatai című kiállításához

Más művészeti ágakról

Könyvbemutató másképp
Alex Garland: Polgárháború
Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés