bezár
 

zene

2013. 01. 07.
Fúvósok lettek az év legkedvesebb muzsikusai a Pannon Filharmonikusoknál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Pannon Filharmonikusoknál évekre visszatekintő hagyományt követve, a közönség 2012-ben is szavazott az év legkedvesebb női és férfi muzsikusáról. A közönség a megtisztelő címet Tímár Judit fuvolaművésznek és Laduver Mihály klarinétművésznek ítélte.
Tímár Judit Siófokon született, középfokú tanulmányait a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta Győrben. Pécsi zeneművészeti főiskolás évei alatt Barth Istvántól tanult fuvolázni, majd 1997-ben diplomázott Csetényi Gyula növendékeként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Miskolci Egyetemi tagozatán.

Az érzelmi és szakmai kötődés hozta vissza Pécsre, ahol tanárként, szólistaként és kamarazenészként aktívan részt vesz a város zenei életében.

Tímár Judit

Laduver Mihály 7évesen kezdett zenét tanulni a mohácsi Zeneiskolában, később tanulmányait Paláncz Tamásnál folytatta a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában majd a Pécsi Tudomány Egyetem klarinét szakán. A pécsi évek után felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia klarinétművész szakára.

A 2003 óta a Pannon Filharmonikusokkal muzsikáló klarinétos tehetségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az Újévi koncerten a betegség miatt távolmaradó Lukács Csaba szerepét átvéve, az egyik legnehezebb klarinétversenyt alig 48 óra alatt begyakorolva parádés előadással lepte meg a közönséget.

Laduver Mihály

A közönségdíjasok a cím mellé járó ajándékokat az Újévi hangversenyt követő állófogadáson vették át. Tímár Judit az Ezüstláz Ékszergaléria által életre hívott zenei ihletésű ékszerkiállítás egyik darabját, míg Laduver Mihály a Danubius Hotels ajándékát kapta a közönség szeretetét és megbecsülését kifejező elismerés mellett.

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés