bezár
 

zene

2014. 04. 13.
Andreas Dorau Bécsben
Május 3-án a Brut színpadán ad koncertet a hamburgi pop-poéta
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén már az ötvenediket tapossa, mégis sikerült ugyanannak a látszólag együgyű, infantilis fiúnak megmaradnia, aki 1981-ben a Fred vom Jupiter című számot egy iskolai projekt-hét keretében megkomponálta, majd a Neue Deutsche Welle egyik alapkövévé tette. Az ötödik X-et új albummal (Aus der Bibliothèque), válogatás CD-vel (Hauptsache Ich), valamint egy koncertkörúttal is megünnepli Andreas Dorau. Ennek keretében Bécsben, a Brutban vendégeskedik május 3-án.
Igazából nem gondolnám, hogy vicces dolgokat csinálnék. - nyilatkozta egyszer Andreas Dorau, pedig első látásra-hallásra igazából ezt tételeznénk fel róla.
Andreas Dorau
Aztán, ha egy picit jobban odafigyelünk a szövegeire - ehhez persze némi német nyelvtudás is szükségeltetik -, rájövünk, hogy a felszínesnek tűnő popzene, a bájos egyszerűség filozófiai mélységeket takar.

Olyan profán dolgok, mint a szerelem, ritkán fordulnak elő Herr Dorau témaválasztásában. Annál többet ír ezzel szemben kisállatokról, mint például a kékcinkéről, akit nála történetesen Yvonne-nak hívnak. De az élet és halál egyéb nagy kérdéseit is szívesen boncolgatja a hamburgi dalnok a maga bárgyúnak tűnő, kesergő módján.



Aki szívesen magába szippantana egy kis német pop-kultúrát, az látogasson el május 3-án, szombaton a bécsi Brutba, ahol Andreas Dorau ad koncertet a nagyérdeműnek. Stimmen in der Nacht...

További infok:

http://www.brut-wien.at/programm/detail/1058/de/
nyomtat

Szerzők

-- Janurik János --


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés