bezár
 

zene

2018. 02. 23.
Kurtág, Bach, Rahmanyinov Pécsett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kurtág, Bach, Rahmanyinov Pécsett Johann Sebastian Bach d-moll zongoraversenyét tűzi műsorra a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) március 8-án a pécsi Kodály Központban: a művet csembaló helyett zongorán - Palojtay János előadásában - hallgathatja meg a közönség.

A közlemény kiemelte, hogy a PFZ A mentor című koncertjével csatlakozik a barokk zeneszerző születésének 333. évfordulója alkalmából rendezett világszintű márciusi ünnepléssorozathoz. A hangverseny egyúttal a zenekar Kocsis Zoltánra emlékező sorozatának a második állomása, a muzsikusokat Vajda Gergely vezényli, az estet Kurtág György Stele című műve nyitja - hívták fel a figyelmet.

Mint kifejtették, a koncert címe Kurtág György és Kocsis Zoltán mentor és tanítvány viszonyára utal, amely egészen Kocsis Zeneakadémián folytatott tanulmányáig nyúlik vissza. Kapcsolatuk később sem szakadt meg: "kölcsönösen mély tisztelettel adóztak egymás kivételes tehetsége előtt" - olvasható az összegzésben.

A Kurtág-művet követően Palojtay János közreműködésével Pécsett először lesz hallható a PFZ előadásában Bach zongoraversenye csembaló helyett zongorán. A hangversenyt Rahmanyinov utolsó kompozíciója, a háromtételes Szimfonikus táncok zárja.

A hangversenysorozatot a Kodály Program keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Nils Frahm: Day
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés