bezár
 

film

2018. 04. 24.
Tehetséges alkotókat keres az RTL
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tehetséges alkotókat keres az RTL Televízióssorozat-ötleteket vár a Paprika Studios és az RTL Magyarország közös pályázata. A Paprika Studios és az RTL Magyarország mint az ötletfórum életre hívói a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzték ki célul, ennek érdekében kívánnak lehetőséget adni egyedi ötletek és újszerű tartalmak megvalósítására.

A pályázat győztese 10.000 euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztett koncepciója pedig a Paprika Studios gyártásában készül el, majd az epizódot az RTL Magyarország tűzi műsorra. Show-műsorok, valóságshow-k,fikciós műfajban és a digitális, illetve branded tartalmak világában vár pályamunkákat. 

A budapesti Hypewriter pitchfórumra 6-10 epizódból álló, epizódonként kb. 40-50 perces sorozatok ötletét várják. Elsősorban kelet-közép-európai országokból érkező nevezésekre számítanak, de a világ minden részéről lehet jelentkezni. A pályázati anyagokat angol nyelven kell beadni, a pitchfórumra június 25-28. között kerül sor, ahol  a jelentkezők közül a legjobbnak ítélt nyolc projekt mutatkozik majd be a döntőben az ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt.

A nevezés feltételeiről, valamint a díjakról a hypewriter.tv oldalán található további információ. 

Díjak:

10.000 € pénzdíj a legjobb forgatókönyvért. 110.000 € hozzájárulás a pilotepizód gyártásához. A győztes projekt pilotepizódját az alkotóval közösen a Paprika Studios és az RTL Magyarország fejleszti tovább, majd az elkészült epizódot a Paprika Studios gyártja, és az RTL Magyarország sugározza. 

k

Nevezési feltételek: 

Koncepció: 6-10 epizódból álló, epizódonként kb. 40-50 perces sorozat ötlete. A beküldhető koncepciók száma nem korlátozott.

Formátum: a nevezéshez szükséges minden anyag PDF formátumban küldendő be.

A nevezés kizárólag elektronikus úton történik.

A nevezés nyelve: angol.

A koncepciókkal nevezni a Filmfreeway platformján lehet a következő anyagok felöltésével:

> a sorozat kétoldalas szinopszisa (angol nyelven)

> a pilotepizód treatmentje (angol nyelven)

> a pilot egy teljes jelenete forgatókönyv-formátumban (angol nyelven)

> a jelentkező CV-je (angol nyelven)

Nevezési határidő:

A nevezés határideje 2018. május 15.

A nevezők értesítése:

A Paprika Studios 2018. június 4-ig értesíti a jelentkezőket.

A stúdió törekszik a megadott értesítési határidő betartására, azonban fenntartja a jogot, hogy kitolja a határidőt. A Paprika Studios nem vállal felelősséget a megváltozott határidő miatt esetlegesen felmerülő költségekért.

Nevezési szabályzat

1. A Hypewriter televíziós pitchfórumra a nevezéseket kizárólag angol nyelven lehet benyújtani.

2. A kiírók kizárólag olyan nevezést tudnak elfogadni, amelynek szerzője kijelenti, hogy joga van a versenyre való nevezéshez, valamint átadja a következő jogokat a Paprika Studiosnak, illetve szavatolja a következőket: a jelentkező nevezésével exkluzív vételi jogot biztosít a Paprika Studiosnak a nevezéstől számított 6 hónapos időszakra a nevezett anyagokra és azok elemeire vonatkozó összes jogra és azoknak minden médiafelületen történő felhasználásra. 

Még több tájékoztató anyag a Hypewriter Facebook-oldalán található.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Denis Villeneuve: Dűne – Második rész
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém
Martin Scorsese: Megfojtott virágok

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés