bezár
 

zene

2018. 05. 16.
Csajkovszkij a Müpában
Julian Rachlin vezényel és hegedül a Nemzeti Filharmonikusok hangversenyén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csajkovszkij a Müpában Julian Rachlin hegedűművész szólistaként és karmesterként is színpadra lép a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Ferencsik-bérletének záróhangversenyén május 19-én a Müpában.

Az orosz hegedűsiskolához kötődő, karmesterként is aktív litván muzsikus a romantika gyöngyszemeiből válogatott budapesti koncertjére, amelynek bevezetésként Csajkovszkij Polonéz az Anyegin című operából mű hangzik el - közölte a zenekar az MTI-vel.

Ezt követi a zeneirodalom egyik legszebb alkotása, Mendelssohn e-moll hegedűversenye, amely a szerző utolsó alkotókorszakában keletkezett. Az estet Csajkovszkij V. szimfóniája zárja, amely egy különlegesen gazdag lelkivilágú személyiség portréját rajzolja meg annak szorongásaival, örömeivel, emlékeivel.

A litván születésű Julian Rachlin 1978-ban Bécsbe emigrált, az ottani zeneakadémián Boris Kuschnir és Pinkas Zukerman növendékeként folytatta tanulmányait. Az Eurovízió versenyén 1988-ban az Év Legjobb Ifjú Zenésze címet nyerte el, majd a Bécsi Filharmonikusokkal koncertezett a zenekar által valaha kísért legfiatalabb szólistaként. Nem sokkal később a Carnegie Hallban, a Lorin Maazel vezette New York-i Filharmonikusokkal debütált.

További információ és jegyek itt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
JPEGMAFIA & Danny Brown: SCARING THE HOES

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés