bezár
 

zene

2018. 07. 10.
Szombaton kezdődik a martonvásári koncertsorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton kezdődik a martonvásári koncertsorozat Szombaton kezdődik a Nemzeti Filharmonikusok martonvásári koncertsorozata, amelyen Beethoven életművének legkülönlegesebb darabjai szólalnak meg három alkalommal

 A szombati esten a Prometheus-nyitány, a C-dúr hármasverseny és a III. szimfónia hangzik el Bogányi Tibor vezényletével, Szabadi Vilmos hegedűművész, Fejérvári Zoltán zongoraművész és Devich Gergely gordonkaművész közreműködésével a Brunszvik-kastély parkjában - közölték a Nemzeti Filharmonikusok.

Klasszikus kedvencek 2018.

A július 21-i koncerten a IV. szimfóniát, a Karfantáziát és az Ah, perfido! koncertáriát hallhatja a közönség Ránki Fülöp zongoraművész, Rálik Szilvia szoprán, Schnöller Szabina szoprán, Dóri Eszter szoprán, Galgóczy-Boros Dóra alt, Kun Tibor tenor, Pásztor Péter bariton, Kelemen Dániel basszus, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában Somos Csaba karigazgató vezényletével.

Az első martonvásári nyári Beethoven-est hatvanadik évfordulója alkalmából július 28-án délután a Nemzeti Énekkar és a Grazioso Kamarazenekar hangversenye, Kolonits Klára ária-műsora és rézfúvós zene is várja a közönséget. Az esti ünnepi hangversenyen a C-dúr zongoraverseny és a C-dúr mise szólal meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar, Balázs János zongoraművész, Váradi Zita szoprán, Vörös Szilvia alt, Horváth István tenor és Blazsó Domonkos basszus előadásában, Hamar Zsolt dirigálásával.
 

nyomtat

További írások a rovatból

Milyen egy magyar 'szúfi' zenész pakisztáni arculata?
A szerelmes királynő, matinékoncert a Müpában a Régizene Fesztiválon
Sona Jobarteh Budapesten - Fasiya című album bemutatója

Más művészeti ágakról

irodalom

Közelebb a nyelvhez Közelebb a nyelvhez
FISZ-tábor 4. nap
irodalom

Kisvonattal az irodalom felé Kisvonattal az irodalom felé
Elstartolt a 2018-as FISZ-tábor
film

Van még tartalék a szuperhősökben Van még tartalék a szuperhősökben
Peyton Reed: A Hangya és a Darázs
Éles tárgyak az HBO-n


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés