bezár
 

zene

2018. 07. 10.
Szombaton kezdődik a martonvásári koncertsorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton kezdődik a martonvásári koncertsorozat Szombaton kezdődik a Nemzeti Filharmonikusok martonvásári koncertsorozata, amelyen Beethoven életművének legkülönlegesebb darabjai szólalnak meg három alkalommal

 A szombati esten a Prometheus-nyitány, a C-dúr hármasverseny és a III. szimfónia hangzik el Bogányi Tibor vezényletével, Szabadi Vilmos hegedűművész, Fejérvári Zoltán zongoraművész és Devich Gergely gordonkaművész közreműködésével a Brunszvik-kastély parkjában - közölték a Nemzeti Filharmonikusok.

A július 21-i koncerten a IV. szimfóniát, a Karfantáziát és az Ah, perfido! koncertáriát hallhatja a közönség Ránki Fülöp zongoraművész, Rálik Szilvia szoprán, Schnöller Szabina szoprán, Dóri Eszter szoprán, Galgóczy-Boros Dóra alt, Kun Tibor tenor, Pásztor Péter bariton, Kelemen Dániel basszus, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar előadásában Somos Csaba karigazgató vezényletével.

Az első martonvásári nyári Beethoven-est hatvanadik évfordulója alkalmából július 28-án délután a Nemzeti Énekkar és a Grazioso Kamarazenekar hangversenye, Kolonits Klára ária-műsora és rézfúvós zene is várja a közönséget. Az esti ünnepi hangversenyen a C-dúr zongoraverseny és a C-dúr mise szólal meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar, Balázs János zongoraművész, Váradi Zita szoprán, Vörös Szilvia alt, Horváth István tenor és Blazsó Domonkos basszus előadásában, Hamar Zsolt dirigálásával.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés