bezár
 

zene

2018. 07. 11.
Több mint száz fellépő várja az EFOTT-ra érkezőket vasárnapig Velencén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint száz fellépő várja az EFOTT-ra érkezőket vasárnapig Velencén Minden eddiginél erősebb felhozatal, több mint száz fellépő várja az idei Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT) érkezőket vasárnapig Velencén - közölte a fesztivál igazgatója a rendezvény szerdai hivatalos megnyitóján. 

Maszlavér Gábor elmondta: az EFOTT-on ad először koncertet Magyarországon a brit Jessie J, de fellép Velencén a szintén brit John Newman, az ausztrál Dub FX, a belga Lost Frequencies és a dán rockbanda, a Volbeat is. A magyar előadók közül színpadra áll többek közt a Wellhello, a Punnany Massif, a Halott Pénz, Majka és Curtis, de Rúzsa Magdi is ad koncertet a fesztiválon.

A fesztiváligazgató kiemelte: idén debütál a fesztivál családbarát helyszíne, ahol kézműves programok, gyermekbarát együttesek, gyermekrendezvények és szakképzett felügyelet várja a fiatal családokat. Újdonság az idei fesztiválon az innovatív mobilapplikáció is, amelyben tájékozódást segítő és a programokat áttekintő funkciók is megjelentek. 

Bódis József, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az EFOTT-on résztvevő felsőoktatási hallgatókat köszöntve elmondta: kreativitásukkal, tudásukkal hivatástudatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az ország, a társadalom tud fejlődni.

Gulyás Tibor, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) leköszönő elnöke a fesztivál fejlődéséről szólva elmondta: a diákbérletek számát az elmúlt négy évben harminc százalékkal növelték és összességében egy kistelepülésnyivel többen szórakoznak az EFOTT-on azóta. Hozzátette: a fesztivál területe másfélszeresére nőtt négy év alatt és a programokra fordított összeg is megkétszereződött. Gulyás Tibor az újdonságok közt említette, hogy idén először négy koncerten is jelen lesz jeltolmács.

Idén az EFOTT házigazda szerepét az ELTE vállalta, az intézmény kancellárja, Scheuer Gyula úgy fogalmazott: egy egyetemnek mind az oktatásban, mint az egyetemi szolgáltatásokban hallgatócentrikusnak kell lennie. Hozzátette: fontosnak tartják, hogy a hallgatók szava és véleménye egyre jobban megjelenjen a magyar felsőoktatásban.

L. Simon László (Fidesz) országgyűlési képviselője hangsúlyozta: rendkívül fontos az EFOTT jelenléte a Velencei-tó térségének. A Velencei-tónál önmagában több vendégéjszakát töltenek a turisták, mint Fejér megye egészében. Hozzátette, hogy tavaly csak Velencén 181 ezer volt a vendégéjszakák száma, ehhez az EFOTT is hozzájárult. 

Koszti András Velence polgármestere arról beszélt: sorozatban negyedik éve Velence ad otthont az EFOTT-nak és ezalatt kiváló együttműködés alakult ki a szervezőkkel.

Az idei EFOTT-ot július 16-ig tart, Velence-Sukoró térségében húsz hektáron több mint száz fellépő és kétszáz programlehetőség - a koncertek mellett számos más program - várja a fesztiválra érkezőket.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés