bezár
 

zene

2018. 08. 12.
Nemzetközi rézfúvós napokat rendeznek Pakson
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nemzetközi rézfúvós napokat rendeznek Pakson A rézfúvós zenei élet kiemelkedő képviselői adnak koncerteket a Pakson első alkalommal rendezendő Nemzetközi Rézfúvós Napokon augusztus 21. és 26 között.

A fesztiválhoz kapcsolódik a tubások számára tartandó szakmai tábor és mesterkurzus, amelyet már hetedik alkalommal bonyolítanak le - közölte Kovács Zalán László tubaművész, a zenei napok programigazgatója.

A világszerte elismert magyar rézfúvósok nagy számban játszanak külföldi  zenekarokban, tanítanak rangos oktatási intézményekben és ott vannak a legnagyobb zenei világversenyek helyezettjei között. A fesztivál célja, hogy itthon is közismertté tegye Magyarország e jelentős kulturális értékét - fogalmazott.

Az ingyenes koncerteken a rézfúvós hangszerek különleges felállásokban szólalnak meg: lesz rézfúvós kvintett, tuba kvartett, tuba-hárfa és tuba-zongora kettős, a záró koncerten harminc tubás játéka ígér zenei élményt. Bemutatják a legelső rézfúvós hangszert, az ausztrál didzseridut is - jegyezte meg.

Az augusztus 21-i nyitó előadáson, a Pro Artis művészeti iskola hangversenytermében a Kovács Zalán László vezette Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes és Geiger György Kossuth-díjas trombitaművész játszik, másnap Bábel Klára hárfaművész és Kovács Zalán László barokk, klasszikus, romantikus és kortárs művekből álló előadását hallhatja a közönség. A zenei napokon fellép a szvinget játszó Fritz Jazz Band Mazura János tubaművész közreműködésével, a Készenléti Rendőrség Zenekarának Rézfúvós Együttese, és koncertet adnak a kurzus művésztanárai is.

A fesztivál részletes programját a www.rezesnapok.hu oldal közli.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
Recenzió Ábrahám Márta: Chaconne-kézikönyvéről

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés