bezár
 

film

2018. 11. 16.
Meghosszabbították a 7. Friss Hús rövidfilmfesztivál nevezési határidejét
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A nagy érdeklődésre való tekintettel november 30-ig meghosszabbították a nevezési határidőt a jövőre hetedik alkalommal megrendezett Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra. Az eseménysorozatra 2019. március 25. és 31. között kerül sor Budapesten, a Toldi moziban. A szervezők 2017. január 1. után készült külföldi és magyar rövidfilmekből válogatják ki a fesztivál filmjeit – tájékoztatta a Friss Hús Rövidfilmfesztivál a prae.hu művészeti portált.

A Friss Hús pár év alatt Budapest egyik legmeghatározóbb filmes eseménysorozatává vált. A fesztivál bebizonyította, hogy a friss és mindig újító rövidfilmes formátum különösen érdekes a filmszerető közönség számára. A Toldi moziban szervezett programsorozat látogatottsága évről évre nő, vetítései rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A vetítések mellett szakmai programok is várják az érdeklődőket, és pitchfórum is lesz, ahol filmterveket, rövidfilmes ötleteket mutatnak be az alkotók.

A Friss Húson mutatkozik be minden év elején a magyar rövidfilmes termés legjava, és innen indulnak nemzetközi fesztiválkörútra a tehetséges magyar rendezők filmjei. A 2016-os Friss Hús különdíjának nyertese például Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje volt, amely később sorra halmozta a nemzetközi fesztiválsikereket, majd Oscar-díjat is nyert. A rendező azóta legújabb rövidfilmjével, A legjobb játékkal (2018) is visszatért a budapesti fesztiválra.

A hazai közönségnek a Friss Húson bemutatkozó filmek gyakran kerülnek be Cannes, Szarajevó, illetve egyéb A kategóriás nemzetközi fesztiválok versenyprogramjába.

Jövőre is lesznek animációs és élő szereplős filmek is a fesztivál vetítési blokkjaiban, illetve visszatérnek a 2018-ban bemutatkozó késő esti vetítések az LMBTQ- és a horrorszekció filmjeivel.

Nevezni ezen a linken lehet.

További információ a fesztivál weboldalán és Facebook-oldalán található.

Forrás: 7. Friss Hús Rövidfilmfesztivál

nyomtat

További írások a rovatból

Pálfi György: Az Úr hangja
Milorad Krstić: Ruben Brandt, a gyűjtő
Lars von Trier: A ház, amit Jack épített
Stefanie Brockhaus és Andreas Wolff filmje, A költőnő a Verzión


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés