bezár
 

színház

2018. 11. 24.
Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál Kolozsváron
2018. november 22-30.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál Kolozsváron A  Kolozsvári Állami Magyar Színház által hatodik alkalommal megrendezett Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál kilenc napja alatt 13 ország 16 előadását nézheti meg a közönség. A mustra az első világháború centenáriumához kapcsolódva a háborúra és az azt követő változásokra reflektál. A fesztiválra beválogatott előadások túlnyomó része közép- és kelet-európai országokból érkezik, a meghívott alkotók többsége első alkalommal mutatkozik be Kolozsváron. 

Magyar nyelven mutatja be Thomas Bernhard Vaterland című drámáját Horváth Csaba rendezésében a Forte Társulat, Georg Büchner Woyzeckjét ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében a budapesti Nemzeti Színház. A kolozsvári magyar társulat Shakespeare Velencei kalmárját, Tompa Gábor rendezését és Adrian Sitaru Ilegitim című előadását mutatja be a fesztiválközönségnek. Urbán András ezúttal a Belgrádi Nemzeti Színházban rendezett Hazafiak című előadásával lesz jelen.

Szkéné színház

A kísérőprogramok között szakmai beszélgetések, könyvbemutatók, kiállításmegnyitók és koncertek is lesznek. Első alkalommal ül össze a kolozsvári színház szervezésében az Európai Színházi Unió közgyűlése, amelyen az unió tagszínházainak vezetői vesznek majd részt.

A kép forrása a Kolozsvári Állami Magyar Színház Facebook-oldala.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Kemény Lili: B monitor című darabja az Ódry Színpadon
Kulturális szabadegyetem: experimentális színház
Interjú Donáth Attilával és Somogyi Beával, a Társadalmi Párbeszéd Színház vezetőivel
Shakespeare Macbethje az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

art&design

Tájakról, hiányosan Tájakról, hiányosan
A Tájak/Távlatok - Kortárs magyar tájkép (BPF) című kiállításról a Kiscelli Múzeumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés