bezár
 

zene

2018. 12. 05.
Richie Kotzen Magyarországon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Richie Kotzen Magyarországon Jövőre újra fellép Magyarországon Richie Kotzen. A virtuóz amerikai gitáros 2019. július 9-én a fővárosi Barba Negra Trackben fog játszani.

A gitárvirtuóz, énekes és dalszerző egyedi stílussal rendelkezik, amely azonnal felismerhető. Gitárjátéka a rock, a blues és a dzsessz fúziója a soul és popzenével - emelte ki a szervező Live Nation az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

Klasszikus kedvencek 2018.

A pennsylvaniai Kotzen hétéves korától játszik elektromos gitáron, tizenkét évesen már saját zenekarával koncertezett, és 18 volt, amikor San Franciscóban megjelentette első lemezét. Akkoriban a Guitar World rangos magazin olvasói a legjobb három fiatal gitáros közé választották.

Jelentős állomás volt életében, amikor Los Angelesbe költözve csatlakozott a glam metált játszó Poison együtteshez. A zenekar 1993-ban megjelent Native Tongue című albumán található Stand című dal felkerült a Billboard 20-as listájára. Miután távozott a Poisontól, szólólemezeket készített, majd 1999-ben Stanley Clarke basszusgitárossal és Lenny White dobossal létrehozta a Vertu elnevezésű formációt, amellyel felléptek Montreux-ben is. Ezután Paul Gilbertet váltva tagja lett a Mr. Big együttesnek.

Ritchie Kotzen eddig tizennyolc szólóalbumot készített (a legutóbbi, a Salting Earth tavaly jelent meg), és további több mint ötven albumon működött közre. Az amerikai zenész Fender Stratocaster és Fender Telecaster gitáron játszik, a világhírű hangszergyártó cég két márkáját is róla nevezte el.

Hűséges rajongói bázist épített az Egyesült Államokon kívül szerte Európában, Latin-Amerikában és Japánban is. Magyarországon is sok rajongója van, eddig négyszer lépett itt fel: 2008-ban és 2009-ben az A38 hajón, 2011-ben és idén pedig a székesfehérvári Fezen fesztiválon.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A MI kapcsolata a művészetekkel
Felismeréstől a hangkeltésig
A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
PHILharmony - a kendőzetlen kritika, 1. rész

Más művészeti ágakról

irodalom

Huszonegyedik #5 Huszonegyedik #5
Villamos-dilemma új köntösben: az önvezető autók
Michael Herbig: A hőlégballon
Székely Csaba-darab a Budapesti Tavaszi Fesztiválon
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés