bezár
 

zene

2019. 01. 23.
Adorján András idén a MÁV Szimfonikusoknál tartja mesterkurzusát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Adorján András idén a MÁV Szimfonikusoknál tartja mesterkurzusát Adorján András nemzetközi hírű fuvolaművész pénteken a MÁV Szimfonikusokkal lép színpadra a Festetics-palota Tükörtermében, majd másnap mesterkurzust tart a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói számára.

A közönség számára is nyilvános kurzuson nyolc jövendőbeli művész vesz részt, hogy tanácsokat kapjon és mesterfogásokat lessen el a világ egyik legjobb fuvolatanárától. 

Klasszikus kedvencek 2018.

A pénteki koncerten Adorján András vezényelni is fog, a hangverseny másik szólistája pedig Oross Veronika, a MÁV zenekar szólamvezetője, a Zeneakadémia tanára lesz. Műsorukon Mozart, Dopler és Brahms műveit hallhatja a közönség.

Andorján András Budapesten született, Koppenhágában nőtt fel, 1974 óta pedig Münchenben él. Fogorvosi diplomáját Koppenhágában szerezte, majd 1968-ban zenei tanulmányokat kezdett Auréle Nicolet-nél és Jean-Pierre Rampalnál. Hamarosan nemzetközi versenyeken díjazták: 1968-ban Koppenhágában a Jacob Gade Díjat, 1968-ban a montreux-i Nemzetközi Fuvolaverseny első díját, 1971-ben a párizsi Nemzetközi Fuvolaverseny Premier Grand Prix díját nyerte el.

1987 óta a kölni Zeneművészeti Főiskola, 1996 óta a müncheni Zeneművészeti Főiskola tanára. Elsőként játszotta lemezre Francois Devienne mind a tizennégy fuvolaversenyét és Carl Philipp Emanuel Bach valamennyi fuvolaversenyét. Ezen kívül megjelent vele Carl Nielsen fuvolaversenyének újrafelvétele és egy tangóalbum argentin zenészekkel. 

Szólistaként a világ legjobb kamara- és szimfonikus zenekaraival játszik Stockholmban, Kölnben, Baden-Badenben és Münchenben.

A kép forrása a zenekar facebook-oldala.
 

nyomtat

További írások a rovatból

A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése
Kirándulás a kintből a bentbe az Arcus Temporum Fesztiválon
Sziget Fesztivál, 2018., augusztus 8-9.

Más művészeti ágakról

Yorgos Lanthimos: A kedvenc
gyerek

Te hogyan folytatnád? - Orangután Te hogyan folytatnád? - Orangután
Lakatos István része
Felix Van Groeningen: Csodálatos fiú


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés