bezár
 

zene

2019. 01. 23.
Adorján András idén a MÁV Szimfonikusoknál tartja mesterkurzusát
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Adorján András idén a MÁV Szimfonikusoknál tartja mesterkurzusát Adorján András nemzetközi hírű fuvolaművész pénteken a MÁV Szimfonikusokkal lép színpadra a Festetics-palota Tükörtermében, majd másnap mesterkurzust tart a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói számára.

A közönség számára is nyilvános kurzuson nyolc jövendőbeli művész vesz részt, hogy tanácsokat kapjon és mesterfogásokat lessen el a világ egyik legjobb fuvolatanárától. 

Klasszikus kedvencek 2018.

A pénteki koncerten Adorján András vezényelni is fog, a hangverseny másik szólistája pedig Oross Veronika, a MÁV zenekar szólamvezetője, a Zeneakadémia tanára lesz. Műsorukon Mozart, Dopler és Brahms műveit hallhatja a közönség.

Andorján András Budapesten született, Koppenhágában nőtt fel, 1974 óta pedig Münchenben él. Fogorvosi diplomáját Koppenhágában szerezte, majd 1968-ban zenei tanulmányokat kezdett Auréle Nicolet-nél és Jean-Pierre Rampalnál. Hamarosan nemzetközi versenyeken díjazták: 1968-ban Koppenhágában a Jacob Gade Díjat, 1968-ban a montreux-i Nemzetközi Fuvolaverseny első díját, 1971-ben a párizsi Nemzetközi Fuvolaverseny Premier Grand Prix díját nyerte el.

1987 óta a kölni Zeneművészeti Főiskola, 1996 óta a müncheni Zeneművészeti Főiskola tanára. Elsőként játszotta lemezre Francois Devienne mind a tizennégy fuvolaversenyét és Carl Philipp Emanuel Bach valamennyi fuvolaversenyét. Ezen kívül megjelent vele Carl Nielsen fuvolaversenyének újrafelvétele és egy tangóalbum argentin zenészekkel. 

Szólistaként a világ legjobb kamara- és szimfonikus zenekaraival játszik Stockholmban, Kölnben, Baden-Badenben és Münchenben.

A kép forrása a zenekar facebook-oldala.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

A MI kapcsolata a művészetekkel
Ken Vandermark és a Marker koncertje a Grencsó Kollektíva tagjaival
A zenészgörcs, avagy fokális disztónia kezelése

Más művészeti ágakról

A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál sajtótájékoztatójáról
irodalom

Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk Soá utolsó túlélői után csak szövegeik maradnak velünk
Clara Royer Kertész Imre élete és halálai című könyvéről beszélgetett a szerzővel Schein Gábor és Szegő János
Tudósítás a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés