bezár
 

zene

2019. 03. 12.
Hivatásos énekművészekből álló kamarakórus alakult Székesfehérváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hivatásos énekművészekből álló kamarakórus alakult Székesfehérváron Ars Oratoria névvel, hivatásos énekművészekből álló kamarakórus alakult Székesfehérváron, amelynek első koncertje március 29-én lesz a Szemináriumi templomban.

A témában tartott keddi sajtótájékoztatón Brájer Éva alpolgármester a város zenei fejlődésének újabb állomásaként jellemezte az Ars Oratoria Kamarakórus létrejöttét. Mint mondta, Fehérváron számos amatőr kórus működik, kiváló koncerteket adnak, de az előrelépéshez profi énekesek bevonása szükséges, ami egyben egy lépcsőfok is lehet a professzionális kórus létrehozásához.

Klasszikus kedvencek 2018.

Az együttes művészi munkáját Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkara vezető karnagya vezeti majd, aki az ország zenei életében óriási dolognak nevezte a kórus megalakulását. A kamarakórus létszáma jelenleg húsz fő, amit ideálisnak nevezett az előttük álló feladatokhoz.

A karmester közölte, hogy első koncertjükön Buxtehude Membra Jesu nostri című darabját adják elő neves, Székesfehérvárról származó szólisták közreműködésével.

Fotó: http://www.eclassical.com/harmonia-mundi/buxtehude-membra-jesu-nostri.html

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Rohmann Ditta Bach-sorozata
Colin Stetson a Trafóban

Más művészeti ágakról

gyerek

Mesélj a kamasznak is! Mesélj a kamasznak is!
Meghan Cox Gurdon a The Guardianben
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Nemzetközi filmes díjak
Székely Csaba: 10 című darabja a Radnóti Színházban
69. Berlinale, 2019. február 7–17.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés