bezár
 

zene

2019. 03. 13.
Szombaton kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton kezdődik a Bach Mindenkinek Fesztivál Március 16. és 25. között ismét megrendezik Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek fesztivált.

A fesztivál keretében immár ötödik alkalommal a koncerttermeken kívül aluljárókban, tereken, iskolákban, kórházakban és templomokban hallgathatják az érdeklődők Bach zenéjét március 16. és 25. között Budapesten és más városokban.

Kovács Zalán László fesztiváligazgató, tubaművész az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta: a fesztivál 71 település 250 helyszínén mintegy 3 ezer fellépő művész közreműködésével valósul meg szerte a Kárpát-medencében. A programok ingyenesek, az összes fellépő önkéntesen, ingyenesen vesz részt az eseményen. Kiemelte, hogy számos ismert és népszerű művész szerepel az eseményen, többek között fellép a Magyar Állami Operaház együttese, valamint a Nemzeti Filharmonikusok, de közreműködik Vásári Tamás, Medveczky Ádám, Hegedűs D. Géza, Harcsa Veronika és Szirtes Edina Mókus is.

A fesztivál szombaton a Zeneakadémián kezdődik, ahol a Magyar Állami Operaház hangszeres művészei kísérik többek között Kelemen Barnabást és Miklósa Erikát -  mondta el Kovács Zalán László fesztiváligazgató a műsorban. 

Emlékeztetett arra, hogy a fesztivált 2015-ben rendezték meg első alkalommal azzal a céllal, hogy Johann Sebastian Bach művein keresztül kivigyék a klasszikus zenét az utca emberéhez. A muzsika szabadtéren, aluljárókban, templomokban, börtönökben, kórházakban és  más különleges helyszíneken szólal meg olyan hangszereken, mint a koncertzongora, a hárfa, a csembaló vagy az orgona, amelyekkel nem találkozhatnak az utcán járva-kelve az emberek. 

Kiemelte, hogy a fesztivál teret ad a különböző stílusirányzatoknak. Az archaikus barokkhangszerek mellett lesz Bach zene dzsesszre, népzenére átdolgozva, de basszusgitár koncert is hallható majd Bach műveiből. A fesztiválon a zenei programok mellett irodalmi és képzőművészeti, valamint színházi események is várják az érdeklődőket. A fesztivál programjairól a bachmindenkinek.hu honlapon olvashatnak az érdeklődők.

Kovács Zalán László azt is hangsúlyozta, hogy a kulturális misszió mellett a fesztivál másik célja a Bethesda Gyermekkórház számára adományt gyűjteni, amellyel egy lélegeztetőgép vásárlását segítik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés