bezár
 

film

2019. 03. 21.
David Lynch pályázatot hírdet a Budapest FotóFesztivál és a Műcsarnok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest FotóFesztivál szervezője és a Műcsarnok filmes és fotós pályázatot hirdet a Műcsarnokban látható David Lynch-kiállításához kapcsolódóan.

A pályázat két főkategóriából áll:

  • „Kis történetek, kis titkok” professzionális rövidfilm pályázat
  • „Gyermekkori (rém)álmok” nyílt fotópályázat

A pályázatra való nevezés és a pályaművek beküldése díjmentes.

A pályaművek elbírálását mindkét főkategóriában – többfordulós kiválasztással – szakmai zsűri látja el. A pályázat zsűrizése anonim.

„Kis történetek, kis titkok” professzionális rövidfilm pályázat

A pályázat rövidfilmes főkategóriájában a kiírók minden hazai, illetve határon túli, 18. életévét betöltött professzionális filmkészítő vagy film/média szakos felsőoktatásban részt vevő hallgató pályázatát várják. Olyan munkákat, amelyek David Lynch munkásságától, és  különösképpen mostani budapesti kiállításától inspirálódva, az ő szellemiségéhez hűen, de egyéni módon tárják föl és mutatják be a film eszközeivel Lynch alkotói világának karakterét, képi világának és hangi univerzumának roppant változatos, markánsan egyedi jellegét. A kiírók alapos és elmélyült videó munkákat várnak, de a David Lynch-re annyira jellemző finom iróniát is szeretnék viszontlátni. Olyanokat, amelyek képesek bejárni a józan realitás és a béklyók nélküli szürrealitás határvidékeit.

Pályázni egy, 2019. március 20. és 2019. május 10. között készült, maximum 3 perces, legalább HD minőségű rövidfilmmel lehet.

Zsűritagok: Horváth György, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója, Kende János filmoperatőr és Török Ferenc, Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró.

Item éditions

© David Lynch / SmallStories: Interior #5 // Courtesy: Item éditions, Paris

„Gyermekkori (rém)álmok” nyílt fotópályázat

A nagyközönség számára meghirdetett fotópályázat minden hazai, illetve határon túli, 18. életévét betöltött természetes személy számára nyitott, további megkötés nélkül.

A kiírók olyan munkákat várnak, amelyek David Lynch munkásságától, különösképpen mostani budapesti kiállításától inspirálódva, az ő szellemiségéhez hűen, de egyéni módon tárják föl és mutatják be a fotográfia eszközeivel a gyermekkor vizuális emlékeit, a gyakran rejtőző, néha félig a tudatalattiban szunnyadó, s nem is mindig kellemes, melengető vagy boldogító képeket.

Pályaművek az alábbi kategóriákban adhatók be:

  • „Gyermekkori (rém)álmok” (egyedi)
  • „Gyermekkori (rém)álmok” (sorozat)

Pályázni 2019. március 20. és 2019. május 10. között készült képekkel lehet. Egy pályázó maximum 3 egyedi képpel, és/vagy maximum 1 képsorozattal jelentkezhet. A képsorozat legfeljebb 7 képet tartalmazhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyszerre egyedi képként és sorozat részeként is.

Zsűritagok: Kocsány Kornél fotográfus, a Budapest FotóFesztivál projekt koordinátora, Somosi Rita művészettörténész, a Budapest FotóFesztivál alapítója és Szarka Klára fotótörténész, a Budapest FotóFesztivál kurátora.

A pályaművek beadási határideje egységesen: 2019. május 10. 12.00 óra

A pályázás menetéről, a zsűrizésről és díjazásról, valamint a nyilvánosság és szerzői jogok kérdéséről a Műcsarnok honlapján, a pályázatok kiírásának a helyén lehet tájékozódni.  

 

Forrás: Budapest FotóFesztivál és Műcsarnok

Borítókép: Urbán Ádám enteriőrfotója

Lead- és főoldali kép, kép a Facebookon: © David Lynch / SmallStories: Head #2 //
Courtesy: Item éditions, Paris

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Sajtótájékoztató Enyedi Ildikó új filmjéről, A feleségem történetéről

Más művészeti ágakról

art&design

Instabil egyensúly Instabil egyensúly
A varázsló halála. Emlékkiállítás Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeumban
irodalom

A séf ajánlata: délvidéki románc A séf ajánlata: délvidéki románc
P. Horváth Tamás A Zsolnay című regényének pécsi bemutatója
Interjú Kristóf Krisztiánnal nyitottságról, örökölt hitelességről, a klasszikus és az új cirkusz találkozásáról
zene

Az iguána sikolya Az iguána sikolya
Iggy Pop on/off


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés