bezár
 

film

2019. 04. 03.
Vizes dokumentumfilmekkel készül a közmédia
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bolygónk a Föld című sorozatot, a Kék Bolygót, a Vad Balatont, A víz világát és az Osztrák Rádió és Televízió (Österreichischer Rundfunk, ORF) Univerzum című sorozatának egyes epizódjait is műsorra tűzi a közmédia Duna csatornája abból az alkalomból, hogy októberben rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozót.

Az MTVA szerdai közleménye szerint ebben az évben október 15-17. között rendezik meg a Budapesti Víz Világtalálkozót, amelyre a közszolgálati média kimagasló színvonalú dokumentumfilmekkel készül.

Mint írják, a közmédia televíziós csatornáin rendszeresen láthatóak természetvédelemmel foglalkozó, ismeretterjesztő alkotások. A víz világa főcím alatt futó filmválogatások között minden vasárnap délután olyan világhírű filmek tekinthetőek meg, mint például a BBC által készített, lenyűgöző látványvilágú Bolygónk a Föld II és a Kék Bolygó II David Attenborough természettudós, dokumentumfilmes tolmácsolásában.

A Vad Balaton című magyar természetfilmet április 7-én tűzi műsorára a Duna Televízió. A nézők megismerhetik Magyarország legnagyobb tavának felbecsülhetetlen természeti kincseit. Szó lesz a vulkánokról, mésztufa lépcsőkről, barlangokról, homokbuckákról és a szurdokvölgyekről, amelyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak pedig nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek.

A Duna csatorna vetíti az ORF Univerzum témába vágó részeit is, amelyek A Duna - Európa ütőere, Plitvice - A zuhatagos tavak vidéke, illetve a A Boden-tó - Smaragd Európa szívében alcímen követhetőek. A nézők válogatást láthatnak a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál filmjeiből is: az Üzenet a palackban című dokumentumfilm, a PET Kalózok történetét dolgozza fel, akik több száz folyamkilométert tettek meg a Tiszán és a több ezer önkéntessel együtt több mint 18 tonna hulladékot termeltek ki a folyóból.

Képek: https://pixabay.com

 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Jonathan Glazer: Érdekvédelmi terület
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Nils Frahm: Day
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
art&design

Múzeum készül Mexikóvárosban
(Nép)mesék és kisebbségi diskurzusok Szegeden


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés