bezár
 

zene

2019. 04. 24.
Chopint játszik Farkas Gábor a lemezbemutatóján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Chopint játszik Farkas Gábor a lemezbemutatóján Frédéric Chopin művei szólalnak meg Farkas Gábor zongoraművész lemezbemutató hangversenyén június 5-én a Pesti Vigadóban.

A Hungaroton gondozásában júniusban megjelenő albumon a g-moll, az F-dúr, az Asz-dúr és az f-moll ballada, valamint az Asz-dúr, a Fisz-dúr, a Gesz-dúr és a cisz-moll impromptu hangzik el. A hangversenyen a lemez teljes anyag mellett az f-moll fantázia is megszólal, mintegy alátámasztva, megvilágítva a balladák drámaiságát - mondta el Farkas Gábor az MTI-nek.

Felidézte, hogy ezeket a műveket már több alkalommal előadta koncerteken, ezért úgy érezte, hogy itt az ideje rögzíteni is őket. "Az utóbbi időben sokat foglalkoztatott Chopin zenéje" - hangsúlyozta, hozzátéve: minden művész életében vannak olyan időszakok, amikor egy bizonyos zeneszerző nagyon megérinti. A két éve Japánban élő, a Tokyo College of Music professzoraként tanító Farkas Gábor kiemelte, hogy nagyon szeret a magyar közönségnek játszani, amely érti és "együtt lélegzik" a zenével. Európai koncertjeit rendszeresen összeköti magyarországi hazautazással és itthoni fellépésekkel, a Zeneakadémián például koncertsorozatban adták elő Szabadi Vilmos hegedűművésszel Mozart összes hegedűre és zongorára írt művét. Tavasszal Liszt Magyar fantáziáját mutatja be az oszakai Symphony Hallban az Osaka Century Orchestrával Kovács János vezényletével, a Kanazawai Spring Green Music Festivalon pedig Chopin f-moll zongoraversenyét szólaltatja meg Michael Balke vezényletével, az Ochestra Ensemble Kanazawa közreműködésével. Nyáron a New York-i Lincoln Centerben ad kamarakoncertet és szólóestet, valamint fellép és mesterkurzusokat tart a Classical Bridge Festival elnevezésű nemzetközi zenei fesztiválon. Felidézte, hogy a kiotói Barocksaalban adott Liszt-estjét az év koncertjévé választották, amelyért átvehette a nagy presztízsű Aoyama Music Awardot. Mint mondta, ez azért nagy szó, mert Japánban Liszttel kiemelkedő sikert elérni nagy küzdelem, ritkaság.

Az 1981-es születésű Farkas Gábor a romantikus repertoár elismert interpretátora, nemzetközi zongoraversenyek győztese, a nagy zenei fesztiválok és koncerttermek állandó fellépője. Első albuma An Evening with Liszt címmel jelent meg a Warner Music Hungary gondozásában, a művész Liszt Ferenc-díjban 2012-ben részesült.

Kép forrása: Farkas Gábor

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
The Lazys: Tropical Hazards (2018)
Fejérvári Zoltán Bach estjének visszajátszása
Interjú Vajda Gergely/Gregory Vajdával előadó-művészetről és zeneszerzésről, a kritikai diskurzusról, Amerikáról

Más művészeti ágakról

art&design

Otthonka most Otthonka most
Urai Dorottya előszója Herbert Anikó aka Haniko kollázskötetéhez
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja Folytatódik az Eötvös Péter Alapítvány nemzetközi mentorprogramja
Az Eötvös Péter Alapítvány további három évre nyert támogatást nemzetközi mentorprogramja folytatására. A 2021-es kiírás már elérhető az alapítvány honlapjáról
színház

ínház a oronav özepén (2) ínház a oronav özepén (2)
Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata*
Galder Gaztelu-Urrutia: A platform


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés