bezár
 

zene

2019. 04. 24.
Chopint játszik Farkas Gábor a lemezbemutatóján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Chopint játszik Farkas Gábor a lemezbemutatóján Frédéric Chopin művei szólalnak meg Farkas Gábor zongoraművész lemezbemutató hangversenyén június 5-én a Pesti Vigadóban.

A Hungaroton gondozásában júniusban megjelenő albumon a g-moll, az F-dúr, az Asz-dúr és az f-moll ballada, valamint az Asz-dúr, a Fisz-dúr, a Gesz-dúr és a cisz-moll impromptu hangzik el. A hangversenyen a lemez teljes anyag mellett az f-moll fantázia is megszólal, mintegy alátámasztva, megvilágítva a balladák drámaiságát - mondta el Farkas Gábor az MTI-nek.

Klasszikus kedvencek 2018.

Felidézte, hogy ezeket a műveket már több alkalommal előadta koncerteken, ezért úgy érezte, hogy itt az ideje rögzíteni is őket. "Az utóbbi időben sokat foglalkoztatott Chopin zenéje" - hangsúlyozta, hozzátéve: minden művész életében vannak olyan időszakok, amikor egy bizonyos zeneszerző nagyon megérinti. A két éve Japánban élő, a Tokyo College of Music professzoraként tanító Farkas Gábor kiemelte, hogy nagyon szeret a magyar közönségnek játszani, amely érti és "együtt lélegzik" a zenével. Európai koncertjeit rendszeresen összeköti magyarországi hazautazással és itthoni fellépésekkel, a Zeneakadémián például koncertsorozatban adták elő Szabadi Vilmos hegedűművésszel Mozart összes hegedűre és zongorára írt művét. Tavasszal Liszt Magyar fantáziáját mutatja be az oszakai Symphony Hallban az Osaka Century Orchestrával Kovács János vezényletével, a Kanazawai Spring Green Music Festivalon pedig Chopin f-moll zongoraversenyét szólaltatja meg Michael Balke vezényletével, az Ochestra Ensemble Kanazawa közreműködésével. Nyáron a New York-i Lincoln Centerben ad kamarakoncertet és szólóestet, valamint fellép és mesterkurzusokat tart a Classical Bridge Festival elnevezésű nemzetközi zenei fesztiválon. Felidézte, hogy a kiotói Barocksaalban adott Liszt-estjét az év koncertjévé választották, amelyért átvehette a nagy presztízsű Aoyama Music Awardot. Mint mondta, ez azért nagy szó, mert Japánban Liszttel kiemelkedő sikert elérni nagy küzdelem, ritkaság.

Az 1981-es születésű Farkas Gábor a romantikus repertoár elismert interpretátora, nemzetközi zongoraversenyek győztese, a nagy zenei fesztiválok és koncerttermek állandó fellépője. Első albuma An Evening with Liszt címmel jelent meg a Warner Music Hungary gondozásában, a művész Liszt Ferenc-díjban 2012-ben részesült.

Kép forrása: Farkas Gábor

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

zene

Etűdök gépzongorára Etűdök gépzongorára
Conlon Nancarrow, a nomád zongor
zene

A zenész és barátai A zenész és barátai
Aradi Zsolt: Gasner János* emlékére
Ivan & The Parazol lemezbemutató koncert, Akvárium Klub, 2019. 05. 03.
About Me – a hetedik lemez

Más művészeti ágakról

Interjú Alföldi Róberttel pályakezdésről, a fiatalok helyzetbe hozásáról, lehetőségekről, nyitottságról
Interjúsorozat a cirkuszról, változásokról, zártságról és nyitottságról, klasszikus és új találkozásairól
színház

A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük A jó, az aktuális, a kortárs színházat keressük
Háttérbeszélgetés Kulcsár Edit fesztiválszerzővel a MITEM létrejöttéről, létjogosultságáról, egyedi, sikert generáló ismertetőjegyeiről, motivációról, célokról
színház

A végtelenből kihasítva A végtelenből kihasítva
Évadvisszatekintő: Hegymegi Máté Woyzeckje a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés