bezár
 

film

2019. 04. 24.
Szombaton és vasárnap adják át a Magyar Filmdíjakat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szombaton és vasárnap adják át a Magyar Filmdíjakat A hétvégén adják át a Magyar Filmdíjakat: szombat este a Pesti Vigadóban a televíziós forgalmazású alkotásoknak járó elismeréseket, vasárnap este pedig a Vígszínházban a moziforgalmazású filmeknek járó 2019-es díjakat vehetik át az alkotók

A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa támogatásával megrendezett 5. Magyar Filmhéten 200 film, köztük 21 nagyjátékfilm száll versenybe. A televíziós forgalmazású filmek díjátadóján 45 kategóriában, míg a mozifilmek versenyében 19 kategóriában osztanak ki elismeréseket. A Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazással döntötték el, hogy mely nagyjátékfilmes alkotást és alkotót jelölték a 2019-es Magyar Filmdíjra. Mindkét eseményen közönségdíjat is kiosztanak.

Mint írják, a mozifilmek között a BÚÉK, az Egy nap, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), a Rossz versek és az X - A rendszerből törölve versenyeznek a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjért, a legjobb első film kategóriában pedig az Egy nap, a Lajkó - cigány az űrben, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), a Tegnap és a Virágvölgy szerepel. A legjobb rendező kategóriájában Goda Krisztina, Reisz Gábor, Schwechtje Mihály, Szilágyi Zsófia és Ujj Mészáros Károly kapta a Magyar Filmakadémiától a legtöbb szavazatot. A legjobb női főszereplőnek járó díjért Balsai Mónika (X - A rendszerből törölve), Gera Marina (Örök tél), Radnai Csilla (Nyitva), Szamosi Zsófia (Egy nap) és Török-Illyés Orsolya (A rossz árnyék) versenyeznek majd. A legjobb férfi főszereplő kategóriában Hegedűs D Géza (A Hentes, a K*rva és a Félszemű), Keresztes Tamás (Lajkó - cigány az űrben), Kovács Lehel (Nyitva), Mohai Tamás (Vándorszínészek) és Rába Roland (Paraziták a Paradicsomban) között dől majd el a verseny. Idén három egész estés animációs film: Rófusz Ferenc Egy év Hoppifalván, Pálfi Zsolt Lengemesék 2 - Tél a Nádtengeren, valamint Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje száll versenybe a Magyar Filmdíjért.

Kép forrása: Magyar Filmhét

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

Quentin Tarantino: Volt egyszer egy... Hollywood
Pedro Almodóvar: Fájdalom és dicsőség
Interjú Zurbó Dorottya dokumentumfilm-rendezővel az univerzális történetek megkereséséről, a nézőkhöz vezető útról és a kitartás szerepéről
Interjú Tóth Luca animációsfilm-rendezővel networkingről, az animáció esélyeiről és a VIII. kerületről

Más művészeti ágakról

Agócs Írisz válaszai a prae.hu körkérdésére
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Mindenből lehet meríteni Mindenből lehet meríteni
Interjú Maurer Dórával külföldi élményekről, lehetőségekről, fordulópontokról és képzésekről
Interjú Tóth Kingával intermediális alkotásról, a fiatalok lehetőségeiről, szellemi műhelyekről, fordításról
Lábjegyzetek a kortárs autódesignhoz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés