bezár
 

art&design

2019. 05. 19.
Multimédiás kiállítás Nikola Tesla munkáiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Multimédiás kiállítás Nikola Tesla munkáiból 2019. május 31. és szeptember 1. között lesz látogatható a Nikola Tesla – Mind from the Future című multimédiás kiállítás a Kazinczy utca 21. szám alatt található Tesla Budapestben.

Nikola Tesla – Mind from the Future című multimédiás tárlatban a tudomány a művészettel karöltve idézi meg Teslát: nemzetközi és magyar művészek alkotásai elevenítik meg a történelem egyik legrejtélyesebb zsenijének életét, és mutatják be legfontosabb találmányait. Látható lesz az a filmes installáció is, melyben kortárs alkotók nyilatkoznak, Laurie Andersontól Marina Abramovićon át Terry Gilliamig, arról, hogy művészetükre milyen nagy hatást gyakorolt Tesla munkássága. A kiállításhoz szórakoztató tárlatvezetés is készült Gryllus Dorka és Simon Kornél narrációjával. A tárlat Horvátország után először a magyar fővárosban lesz látható, innen utazik tovább Tesla életének meghatározó helyszíneire, Ausztriától egészen New Yorkig.

A kiállítás helyi társszervezője, Winkler Nóra szerint bár a látogatókat lenyűgöző mennyiségű inger éri, egy percig sem érzik majd megterhelőnek az őket körülvevő impulzusokat, mert a kiállítás szórakoztató, interaktív és végtelenül játékos módon mutatja be a tudós életét, és kapcsolatát Magyarországgal. Winkler Nóra szerint ez a budapesti állomás egyik legnagyobb vonzereje, hiszen bár Tesla nevét szinte mindenki ismeri, azt talán kevesen tudják, hogy találmányainak nagy nemzetközi sikertörténetében a magyar főváros milyen fontos szerepet játszott. E tekintetben is megvilágító erejű lesz a kiállítás.

További információ és jegyek itt érhetőek el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Máté Bencével természetfotózásról, lesekről és technikákról, környezetvédelemről
art&design

Gondolkodásunk módszereiről Gondolkodásunk módszereiről
Beszélgetés Falcsik Marival, Walter Isaacson: Leonardo Da Vinci – a zseni közelről című könyvének fordítójával
art&design

Jelenetek a pokol tornácáról Jelenetek a pokol tornácáról
Fekete Lyuk. A pokol tornáca - Underground Budapest '88-'94 - Kiscelli Múzeum


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés