bezár
 

art&design

2019. 05. 19.
Multimédiás kiállítás Nikola Tesla munkáiból
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Multimédiás kiállítás Nikola Tesla munkáiból 2019. május 31. és szeptember 1. között lesz látogatható a Nikola Tesla – Mind from the Future című multimédiás kiállítás a Kazinczy utca 21. szám alatt található Tesla Budapestben.

Nikola Tesla – Mind from the Future című multimédiás tárlatban a tudomány a művészettel karöltve idézi meg Teslát: nemzetközi és magyar művészek alkotásai elevenítik meg a történelem egyik legrejtélyesebb zsenijének életét, és mutatják be legfontosabb találmányait. Látható lesz az a filmes installáció is, melyben kortárs alkotók nyilatkoznak, Laurie Andersontól Marina Abramovićon át Terry Gilliamig, arról, hogy művészetükre milyen nagy hatást gyakorolt Tesla munkássága. A kiállításhoz szórakoztató tárlatvezetés is készült Gryllus Dorka és Simon Kornél narrációjával. A tárlat Horvátország után először a magyar fővárosban lesz látható, innen utazik tovább Tesla életének meghatározó helyszíneire, Ausztriától egészen New Yorkig.

A kiállítás helyi társszervezője, Winkler Nóra szerint bár a látogatókat lenyűgöző mennyiségű inger éri, egy percig sem érzik majd megterhelőnek az őket körülvevő impulzusokat, mert a kiállítás szórakoztató, interaktív és végtelenül játékos módon mutatja be a tudós életét, és kapcsolatát Magyarországgal. Winkler Nóra szerint ez a budapesti állomás egyik legnagyobb vonzereje, hiszen bár Tesla nevét szinte mindenki ismeri, azt talán kevesen tudják, hogy találmányainak nagy nemzetközi sikertörténetében a magyar főváros milyen fontos szerepet játszott. E tekintetben is megvilágító erejű lesz a kiállítás.

További információ és jegyek itt érhetőek el.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről
art&design

Interjú Révész Emese művészettörténésszel
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés