bezár
 

zene

2019. 07. 09.
Több ezer zenész a Campus Fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több ezer zenész a Campus Fesztiválon Csaknem félezer program várja július 17-től négy napon át az érdeklődőket a debreceni Campus Fesztiválon: 248 zenei formációban több mint ezer zenész és mintegy 200 egyéb program kínál kikapcsolódási lehetőséget a Nagyerdőben 

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a zenei programokból kiemelte: az idén először tíz külföldi zenei fellépő lesz a fesztiválon, köztük olyan világsztárok, mint a Limp Bizkit, Alan Walker, Willy William, a Dog Eat Dog, a Delinquent Habits, Alice Phoebe Lou, a Seafret vagy Nora En Pure és az Amsterdam Klezmer Band.

Süli Andor programigazgató a magyar fellépők közül kiemelte az idén 30 éves Tankcsapdát, a 15 éves jubileumát ünneplő Halott Pénzt és a Road-ot, de ott lesz a fesztiválon Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Quimbi, Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, Horváth Tamás, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Bagossy Brothers Company, a Subscribe, a 30Y, valamint a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató verseny nyolc résztvevője is.

Hozzátette: negyven debreceni zenekar is fellép majd a 18 programhelyszínen, a Csokonai Színház rendezvényterén pedig gyermekprogramokkal, tematikus estekkel, prózai és zenés bemutatókkal, éjfélkor pedig minden nap dzsesszzenével várják az érdeklődőket.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja elmondta: az idén az Egyetem téren 1200 négyzetméteren, 30 standon kapnak játékos ízelítőt a különböző tudományterületekről a fesztiválozók, 40 színpadi programot is kínálnak és bemutatkozik a 100 éves DEAC egyetemi sportklub is, sőt, a fellépők között ott lesz a professzorok zenekara is.

A fesztiváligazgató jelezte, hogy idén tovább bővül a fesztivál célközönsége és helyszíne is: a nagyerdei Békás tó partján Campus Art művészeti fesztivált, Campus Kid elnevezéssel pedig a 3-14 éves korosztálynak a közeli vidámparkban családi fesztivált is rendeznek.

Kiemelte: idén először a fesztivál nyitó VIP-fogadásán csak azok a meghívottak vehetnek részt, akik legalább tízezer forinttal támogatják a Campus jótékonysági akcióját, amelynek keretében a debreceni szociális szolgálatnak és a helyi idősek otthonának gyűjtenek.

A kép forrása: jegy.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Alex Garland: Polgárháború
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés