bezár
 

színház

2019. 09. 13.
Szeptember végén Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Szeptember végén Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál Öt napon át nyolc előadást láthat a közönség szeptember 25. és 29. között az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválon.

Topolánszky Tamás, a Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának vezetője kiemelte: az előadások zömét ezúttal is a stúdiószínpadon tartják, amely "intim teret és hangulatot kölcsönöz a produkcióknak". Jelezte: a darabokat ennek megfelelően válogatták, ám az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan idén is széles műfaji repertoárt állítanak színpadra. Megjegyezte: a fesztivál alapvető célja sem változott, minden korosztályt szeretnének megszólítani. A fiataloknak szól majd a seregszemle egyetlen nagyszínpadi darabja: szeptember 26-án az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat Vuk című előadása. Ugyancsak a legkisebbeket várják szeptember 29-én a Bozsik Yvette Társulat Bogarak című kisszínpadi produkciójára. 

Szkéné színház

A felnőttek a nyitónapon láthatják az In Time című művet a GG Tánc Eger előadásában, Frenák Pál koreográfiájával. Ezt követően az érdeklődők Novák Péter szerkesztésében tekinthetik meg Rémi Tünde és Appelshoffer János önálló estjét, a Pécsi Balett Belső vonzás című előadását Molnár Zsolt koreográfiájával, a Miskolci Balett Negyed című produkcióját, melynek koreográfusa Kozma Attila, valamint Kulcsár Noémi Tellabor, a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei és hallgatói közreműködésével a Sok hűhó semmiért című darabot, Kulcsár Noémi koreográfiájával. A zárónap estéjén pedig a Duna Táncműhely mutatja be Képíró című produkcióját, melynek koreográfus-rendezője Juhász Zsolt.

Blaskó Balázs, a házigazda Gárdonyi Géza Színház igazgatója a tájékoztatón arról beszélt: az Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál ma Magyarország egyik legjelentősebb ilyen seregszemléje. Közölte: a teátrum tánctagozata a fennállása óta eltelt egy évtizedben új színt vitt az előadásokba és a nézők igényét, érdeklődését is érzékelhetően formálta, formálja.

A fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Kép: Bozsik Yvette Társulat: Bogarak
A kép forrása: jegy.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Shakespeare: Vízkereszt, vagy bánom is én a József Attila Színházban
Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés