bezár
 

zene

2019. 09. 24.
Horváth Balázs nyerte a VII. Kecskeméti Prímásversenyt
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Horváth Balázs nyerte a VII. Kecskeméti Prímásversenyt Horváth Balázs nyerte a VII. Kecskeméti Prímásversenyt, amelynek a Kecskeméti Népzenei Találkozó adott otthont.

A Hagyományok Háza és a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Központ szervezésében megvalósuló versenyen hagyományos magyar népzenét játszó hegedűsök indulhattak, akik 2019. szeptember 25-én már betöltötték a 18., de még nem töltötték be a 35. életévüket. A versenyen nem indulhattak azok a prímások, akik korábban már elnyerték a Kecskeméti Prímásverseny fődíját. Minden hegedűsnek két versenyszámot kellett előadnia, egy kötelező és egy szabadon választott programot.

A nyolc versenyzőből a zsűri Horváth Balázst találta a legjobbnak, aki a verseny fődíjaként átvehette az egymillió forintot érő magyar mesterhegedűt. A megosztott második helyen Hoppál Piroskát és Balog Brigittát díjazták, akik Új Pátria-lemezcsomagot kaptak. A harmadik helyezett Vajas Albert lett, aki Kecskemét város díját, Bozsó János festményét nyerte el.

A zsűrit Salamon Beáta eMeRTon-díjas népzenész, népi hegedűtanár; Árendás Péter Fonogram-díjas népzenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense; Székely Levente népzenész, az erdélyi táncházmozgalom egyik elindítója és Vizeli Balázs Kossuth- és Artisjus-díjas népzenész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa alkotta.

Kép: hagyomanyokhaza.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)

Más művészeti ágakról

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés